Nyhetsbrev november 2022

Her kan du lese nyhetsbrevet for november 2023.

Temamøter mellom folkebibliotekene og fylkesbiblioteket 


Vi inviterer til temamøte mellom folkebibliotekene og fylkesbiblioteket 15. november 08.30 med tema Nytt om lesersørvis. 

Se opptak av temamøtet om Bibliobattles som var 18. november.  

Etter biblioteksjefmøtet 

Takk for gode dager sammen under biblioteksjefmøtet. Vi har oppdatert programsiden med presentasjoner og referater fra møtet. Datoer for 2022 og 2023 er lagt inn i denne kalenderen. Den vil bli oppdatert ved endringer.  

Avslutnings-webinar for Folkebibliotek som kunnskapsaktør 2.0 23.november 

Programmet inneholder informasjon om prosjektet og om FiF (Formidlingskompetanse i folkebibliotek), og Universitetsbiblioteket i Tromsø formidler tanker om veien videre. Bibliotekene inviteres også til å si noe om kunnskapsformidling i egen hverdag. Invitasjon kommer på e-post til alle folkebibliotekene. Se program og påmelding. 

Meld deg på IBBY Norsk barnebokforum 

Vi minner om at dere må melde biblioteket på IBBY innen 1. desember for å se kompetansehevende foredrag om ny norsk og samisk litteratur for barn og unge. IBBY er også aktuelt for bibliotek i videregående skole. Arrangementet 8. desember direktestrømmes, men krever påmelding. Påmeldte får tilgang til opptak ut året. Meld deg på kostnadsfritt til Linda M. TindholmLes om IBBY på våre nettsider. Inviter gjerne lærere, barnehageansatt og andre interesserte. 

Vi trenger tips til hvordan bibliotekene kan rekruttere leseombud

Alle folkebibliotekene i fylket er bok til alle-bibliotek, men vi ser at det kan være vanskelig å rekruttere leseombud både her i nord og i resten av landet. Har dere tips til hvordan vi kan rekruttere, send en e-post til Trine Mellem innen 10. november Les om leseombudsordninga her

Grenseløse muligheter – nytt biblioteksystem 

På biblioteksjefmøtet ble det orientert om tilslutningsavtaler for bibliotek som skal delta i felles innkjøp om biblioteksystem. Avtalene sendes ut i disse dager med svarfrist 30. desember 2022. 

Barne- og ungdomsbokforum 29. november - Lesestart, evaluering 2022 og planlegging 2023 

Møtet er digitalt, og åpent for alle bibliotekansatte i Troms og Finnmark. Agenda og forarbeid er lagt ut i vår kalender

 Les referat fra forrige møte om et vellykka samarbeid med skolen

Problemer med retur av fjernlån til Tromsø? 

Hvis dere opplever problemer med retur av bøker til oss, ta kontakt med Marianne Finøen på fjernlånet

Samisk litteraturfest i Tråante/Trondheim 5. november 

Sametingets bibliotek i samarbeid med Trondheim folkebibliotek og Trøndelag fylkesbibliotek inviterer til heldags litteraturfest lørdag 5. november der blikket rettes mot samiske temaer innen sakprosa, skjønnlitteratur og fortellertradisjoner. Se programmet her. 

Håkon Nyhuus-seminaret 28. november: Å dyrke fram et prosjekt  

Å jobbe med et prosjekt samtidig som man tar hånd om den daglige driften kan være krevende, og det er akkurat denne utfordringa årets Nyhuus-seminar tar for seg. Fylkesbibliotekets kunnskapsaktørprosjekt og Senja biblioteks prosjekt Studenttjenester i folkebibliotek er noe av det som står på programmet.  Les mer og meld dere på innen 16. november. Seminaret vil også strømmes åpent.  

Digitalt påfyll 

Nå er temaene for Digitalt påfyll fra Agder for resten av året klare. 10. november presenteres  Digitalarkivet. Husk at hvis du melder deg på, får du automatisk tilsendt opptak i etterkant. 

Nettbasert videreutdanning i aktiv formidling 

Vi minner om den nettbaserte videreutdanningen Aktiv formidling i folkebibliotek som tilbys på nytt fra OsloMet våren 2023 gjennom FiF-prosjektet. Kun semesteravgiften dekkes av studenten. Søknadsfrist er fortsatt 1. desember. Løp og søk om du ønsker oppdatering innen formidlingsarbeid! Nytt av året er at dette studiet også kan inngå som en del av årsstudiet “Bibliotek- og informasjonsvitenskap” om det skulle være aktuelt for noen å utvide studiene ved en senere anledning. Søknadsskjema finner du her.  

Oppgradering av nasjonalt lånekort 

Etter en gjennomgang av tjenesten nasjonalt lånekort, og i tråd med nasjonal bibliotekstrategi arbeider Nasjonalbiblioteket med å oppgradere lånekortet. Les mer på bibliotekutvikling.no 

Til toppen