Nyhetsbrev mars 2023

Her kan du lese nyhetsbrevet for mars

Temamøter mellom folkebibliotekene og fylkesbiblioteket 

Tirsdag 21. mars inviterer vi til et møte der Senja bibliotek presenterer resultater fra studentundersøkelsen og snakker om hvordan disse vil brukes videre i tilbudet til studenter. Her finner dere lenke til møtet.  Har dere ønsker for temamøtene framover? Ta kontakt med Mona Fonnes eller Trine Mellem.  

Velkommen til biblioteksjefmøte i Tromsø 19. og 20. april  

Det er nå klart for å melde seg på biblioteksjefmøtet 19. og 20. april. Første dag er viet til seminaret studenten@folkebibliotek om studenttjenester i biblioteket og temaene på dag to er nytt biblioteksystem, erfaringsutveksling, kulturfond til glede og besvær og handlingsplan. Her finner dere program og påmeldingsskjema.  

Takk for meg 

Fredag 10. mars er min siste dag på kontoret. Da slutter jeg i arbeidslivet. Det har vært ei lang reise, fra starten i Storgatbakken, med frankeringsmaskin og fax, bokfortegnelser i bokform og på fische og til dagens digitale verden. Det har vært lærerike år, - utfordrende, spennende og til tider både stressende og lettere kaotisk. Men dere har vært fantastiske å samarbeide med alle sammen, jeg har trivdes i jobben og går av mens leken ennu er god. Jeg ønsker dere alt godt videre. Og jeg skal gjøre mitt for å bidra til økt fjernlån framover 😉 Hilsen Tanmayo 

Kulturfondstafetten  

Vi minner om muligheten til å være med som formidler i Kulturfondstafetten del to. I denne delen av stafetten skal vi formidle korte filmer rett ut til sluttbruker. Hvert fylke får tildelt ti kulturfond-bøker som fordeles til formidlere i bibliotekene. Hjelp med manus, work-shop med filmtips og klipping av råmateriale tilbys alle som takker ja. Så her er det også mulighet til å forbedre egne film-ferdigheter. Og: Det tilbys kompensasjon for boklesing.
Interessert? Kontakt Ellen Berg Larsen.

Spillformidlingskurs  

Vi minner om fysisk kurs i spillformidling del to på Tromsø bibliotek 16. mars. Kurset passer for deg som har vært litt borti dataspill fra før. Les om kurset her og meld deg på til Ellen Berg Larsen. 

Lesersørvis til barn som tema i barne- og ungdomsbokforum 

Nå er agendaen for møtet 28. mars klokka 08.30 klar. I kalenderen på våre nettsider finner du informasjonen du trenger.

Kurs i shared reading uke 24 

Det vil bli satt opp et nytt digitalt kurs for leseledere i  metoden shared reading for bibliotekarer i Troms og Finnmark i uke 24. Shared reading er et fint tilbud til litteraturformidling i både små og store bibliotek og her er en gyllen mulighet til å få det flotte tre-dagers kurset aldeles gratis dersom du jobber i folkebibliotek. Mer informasjon og påmelding kommer! Spørsmål og interesse kan stiles til Ellen Berg Larsen

Temamøte om mangfold i kulturfeltet  

Mangfold er et viktig satsingsområde både i den nasjonale og europeiske kulturpolitikken. Derfor inviterer Troms og Finnmark fylkeskommune sammen med Kulturdirektoratet til temamøte om mangfold i kulturfeltet. Seminaret holdes på Fylkeshuset i Tromsø 22. mars. Lenke til mer informasjon og påmelding, som må gjøres innen 17. mars. 

Bokdager vår 2023 - presentasjon av nye bøker

I samarbeid med forlagene inviterer Biblioteksentralen ansatte i bibliotek til to dager med presentasjon av vårens nye bøker. Onsdag 29. mars presenteres nye utgivelser for voksne og torsdag 30. mars presenteres nye utgivelser for barn og unge.  Arrangementene er gratis, men krever påmelding. 
Påmelding til digitalt arrangement - bøker for voksne 
Påmelding til digitalt arrangement -  bøker for barn og unge 

Veileder for bruk at sosiale medier i kommunene 

KS Fagråd for personvern og informasjonssikkerhet har laget en veileder for bruk av sosiale medier som er tilpasset kommuner. Les veilederen for bruk av sosiale medier

Ny veileder for offentlig informasjon fra IMDi 

Kjenn de du snakker til. Gjør deg forstått. Dette er noen av rådene i en ny veileder fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet som skal bidra til å styrke det offentliges kommunikasjon med personer med innvandrerbakgrunn. Les veilederen for offentlig informasjon fra IMDi. 

Er dagens bibliotek relevante i morgen? 

Kan bibliotekene gjøre en innsats i kampen om korrekt kunnskap? Hvordan skal vi nå ut med informasjon om hva biblioteket kan gjøre? Hva skal bibliotekenes oppgaver være. Nasjonalbiblioteket inviterer til konferanse om temaet mandag 24. april. Les mer og meld dere på konferansen.  

Alle konferanser og seminarer som arrangeres på Nasjonalbiblioteket strømmes gratis uten påmelding. På informasjonssiden for konferansen vil det deles lenke for strømming. Denne konferansen vil ikke kunne sees i opptak. 

Til toppen