Nyhetsbrev mai 2023

Her kan du lese nyhetsbrevet for mai.

Temamøte mellom fylkesbiblioteket og folkebibliotekene 

Tirsdag 16. mai inviterer vi til møte med seniorrådgiver Arne Gundersen fra Nasjonalbiblioteket om NBs utlysning av prosjektmidler. Det vil også bli eksempler fra bibliotek i fylket som har fått midler tidligere. Bli med på møtet 16. mai

Informasjonsmøte om Sommerles 

I år er det gjort endringer i administrasjonsgrensesnittet for Sommerles og tirsdag 9. mai inviterer vi til informasjonsmøte hvor vi ser på endringene sammen. Mona Fonnes holder møtet og er kontaktpersoner også for dere i Troms frem til 2. juni i år. Bli med på informasjonsmøtet 9. mai

Vil ditt bibliotek ha besøk av Sommerles-forfatteren? 

Sommerles sin egen forfatter, Mari Moen Holsve, er ledig for oppdrag i Troms i uke 37. Er ditt bibliotek interessert i å få henne på besøk til Sommerlesfesten? Ta kontakt med Ellen Berg Larsen for mer informasjon og koordinering av uka. 

Grenseløse muligheter – nytt biblioteksystem 

Vi forventer at kontrakt om nytt biblioteksystem kan tegnes tidligst medio oktober. På vår nettside kan du se hva du som bibliotek bør gjøre nå. Når vi har fått inn tilbudene trenger vi noen ansatte som kan teste for å evaluere brukervennligheta til de aktuelle biblioteksystemene. Er du interessert i å være med? Ta kontakt med Signe Fløystad Aune.   

Meld deg på bransjetreff for litteraturmiljøet i Nord-Norge 

Bibliotekansatte, forfattere, litteraturinstitusjoner og arrangører inviteres til bransjetreff for litteraturmiljøet i Nord-Norge, 30. juni og 1. juli i Harstad. Meld deg på her. Påmeldingsfrist er 21. mai.     

Stimuleringsmidler til forfattere 

Er du forfatter bosatt i Nord-Norge? Søk stimuleringsmidler til formidling, utvikling og reiser i tilknytning til skriveprosesser. Søknadsfrist er 14. mai 2023. 

Både stimuleringsmidlene og bransjetreffet er tiltak i Litteraturstrategi for Nord-Norge 2022-2025.

Avspark for Nasjonal kampanje for profilering av folkebibliotekene 

Alle fylkene samarbeider om en kampanje for å profilere folkebibliotekene i forkant av kommune- og fylkestingsvalget 11. september 2023. Hovedtema for kampanjen er folkehelse og sosial inkludering, og målgruppa er innbyggere og politikere. Senja bibliotek og Nord-Troms-samarbeidet ved Skjervøy bibliotek skal delta i gruppa som skal være med å utforme kampanjen.  
Det blir avspark for kampanjen på Digitalt påfyll 25. mai klokken 09.00.   

Foreningen !Les søker skoleklasser i Troms til Uprisen 

Alle bibliotekene i Troms har fått epost med spørsmål om å videresende informasjon rundt Uprisen og invitasjon til å være enten kritikerklasse eller juryklasse for 2024. Har du glemt å videresende? Eller er du usikker på om du har sendt til rett person? Ta gjerne en telefon, send en hyggelig purre-melding, eller ta tak i en litteraturvennlig lærer på ungdomstrinnet neste gang du ser hen.  

Arbeidet med Uprisen er viktig for å bygge leselyst for ungdom! 

IBBY - Norsk barnebokforum 

Årets høstkurs blir arrangert 6. desember i Harstad, 7. desember i Tromsø og 8. desember på Finnsnes (dette strømmes). Finn mer informasjon på våre nettsider.  

Bibliotekets litteraturpris 2023

  • Kortlista til Bibliotekets litteraturpris 2023 presenteres på Tromsø bibliotek onsdag 24. mai 17.00 -18.30 og arrangementet strømmes. Lenke legges ut på facebooksiden til Tromsø bibliotek og byarkiv. Vi oppfordrer alle bibliotek til å promotere bøkene til Bibliotekets litteraturpris! Frist for å stemme er 6. september. 
  • Påmelding for bibliotek som vil delta. Frist for påmelding er 5. mai. Følg med på litteraturprisens hjemmeside for å se hvilke bøker som er nominert! 

Gi innspill til leselyststrategien 

Kultur- og likestillingsdepartementet og Kunnskapsdepartementet inviterer oss alle til å komme med innspill til leselyststrategien. Sjekk ut regjeringen.no for fem spørsmål de ønsker svar på. Frist for innspill er 26. mai. 

Lansering av ny startpakke i samskaping 

Vil du skape gode løsninger sammen med innbyggerne i kommunen din? Nå lanseres ny startpakke i samskaping. Her har utviklerne samlet metoder som de selv har gode erfaringer med fra samskapende prosesser. Metodene er utviklet sammen med folk som har erfaring og engasjement for å skape nye løsninger sammen med innbyggere. Velkommen til webinar med introduksjon til hvordan startpakken kan brukes i praksis.  Bli med i møtet torsdag 11. mai 10.00-10.45. 

Søk tilskudd til litteraturformidling i bibliotekene hos Fritt Ord 

Fritt Ord lyser ut tilskudd på kr 60 000 til formidling med utgangspunkt i ny norsk sakprosa. Søkerne står fritt i valg av tema, titler og forfattere som skal formidles. Det kan eksempelvis søkes midler til foredrag, seminarer, debatter og samtaler på biblioteket. Tiltakene bør gjennomføres høsten 2023 eller i løpet av 2024. Søknadsfrist: 11. august 2023. Informasjon om tilskuddsordningen hos Fritt Ord

Til toppen