Nyhetsbrev desember 2022

Her kan du lese nyhetsbrevet for desember.

Temamøter mellom folkebibliotekene og fylkesbiblioteket 

 Vi inviterer til temamøte mellom folkebibliotekene og fylkesbiblioteket 13. desember 08.30 med tema Bibliotek24. Alle folkebibliotek og bibliotek i de videregående skolene har fått tilbud om digitale tjenester via Digin. Frist for å bestille abonnement er 15.12.22. Vi ønsker å snakke med dere om dette før dere bestiller abonnement. Les gjerne gjennom tilbudene dere har fått før møtet og noter eventuelle spørsmål. Her finner du lenke til møtet.  

Bibliotek24 - Webinar om tilknytningsperioden 

Digin har også to like webinarer i forkant av vår tematirsdag, hvor det blir informert om hva Digin er og orientering om hvorfor det nå etableres et felles konsortium.  

 

 

Les om digin og bibliotek 24 

Les om innkjøpspolitikk - Bibliotek24 

Lenke til Digins webinar fredag 9. desember 12.30-13.00 

Lenke til Digins webinar mandag 12. desember 08.30-09.00 

 

Nytt biblioteksystem 

Husk frist for høring på innholdet i kravspesifikasjonen 7. desember og absolutt siste frist for å tegne tilslutningserklæring om innkjøp av nytt system 30. desember. Bibliotekene som har tegna opsjon med Deichman har fått videresendt informasjon fra oss. Har ikke ditt bibliotek fått denne informasjonen? Ta kontakt med Trine Mellem

Arbeidet med handlingsplanen til Regional bibliotekplan 2017-2028 

Utkastet til handlingsplanen sendes til dere i neste uke. Har du husket å videresende invitasjonen til høringsmøtet 12. januar til din leder og å melde deg på møtet?  

Utlysning av arbeidsstipend  

De nordnorske fylkeskommunene har lyst ut to arbeidsstipend á 100 000 for skjønnlitterære forfattere bosatt i Nord-Norge. Les om stipendene på våre nettsider. Gjennom litteraturstrategi for Nord-Norge er det også delt ut tre reisestipend til nordnorske forfattere. Les om stipendmottakerne på Nordland fylkeskommunes nettsider

Ny nettbasert videreutdanning i bibliotek- og informasjonsvitenskap 

OsloMet tilbyr en ny nettbasert videreutdanning i bibliotek- og informasjonsvitenskap. Videreutdanningen er på bachelornivå og tilbys både som årsstudium og som enkeltemner. Undervisningen starter opp tidlig i februar. Søk opptak nå. De tar opp studenter inntil det er fulltegnet.  Les mer på nettsidene til OsloMet 

Barne- og ungdomsbokforum i 2023 

Årets siste møte er avviklet og det er laget en foreløpig møteplan for 2023 med datoer og forslag til tema. Møtene er åpne for alle bibliotekansatte i Troms og Finnmark med barn og unge som målgruppe. Se møteplanen her. 

Lesersørvis til barn-lansering 

Torsdag 8. desember fra 10-11 kan du se lanseringa av Lesersørvis til barn-håndboka på nett. Den nye håndboka i litteraturformidling retter seg mot deg som formidler litteratur til barn i biblioteket. Les mer om Lesersørvis til barn-håndboka og lanseringa på våre nettsider.  

Nettverkssamling Lesersørvis 

Neste samling er 14. desember klokken 14.00. Tema er tjenesten Forrigebok.no. og Biblioteksentralen vil delta. 
Les mer og bli med på møtet. 

Forfatterturneer våren 2024  

Som opplyst på biblioteksjefmøtet finnes det NB-midler fra prosjektet Sammen om nordnorsk litteratur til forfatterbesøk i bibliotekene. Arrangementene er planlagt gjennomført våren 2024. Det er fortsatt mulig å ønske seg besøk av en forfatter med nordnorsk tilknytning til våren. Ingen garantier for at alle får, men ved hjelp av fylkesbiblioteket er beløpet høynet en god del. Ta kontakt med Ellen Berg Larsen om du har spørsmål eller ønsker rundt dette. 

Vi gratulerer Senja bibliotek med nominasjon til Årets bibliotek! 

Norsk bibliotekforening har nominert Senja bibliotek til Norges gjeveste bibliotekpris: Årets bibliotek. Vi gratulerer og ønsker lykke til i konkurransen! Les begrunnelsen og se hvem andre som er nominert

BookBites 2023 

Flesteparten av folkebibliotekene og bibliotekene i de videregående skolene i Troms og i Finnmark har svart at de ønsker fortsatt konsortium og felles innkjøp. Det var også flertall for å øke prisen for innhold pr innbygger mot at økningen øremerkes innkjøp av e-lydbøker. Dette ønsker vi å imøtekomme, men tar forbehold om forlagenes utgivelsespolitikk. Faktura sendes ut på nyåret. Spørsmål kan rettes til Tanmayo Olsen. 

Til toppen