Nyhetsbrev fra fylkesbiblioteket i Troms

Illustrasjonsbilde med konvolutter som flyr fra en hånd. - Klikk for stort bilde

Fylkesbiblioteket sender ut månedlige nyhetsbrev hvor vi informerer om våre tilbud og tjenester, og aktuell informasjon fra andre aktører på feltet. Under finner du månedens nyhetsbrev og lenker til tidligere nyhetsbrev. Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet? Send en e-post til trine.mellem@tffk.no.

Temamøter mellom folkebibliotekene og fylkesbiblioteket  

  • Tema på møtet 21. november 08.30-09.30 er litteraturstrategi for Nord-Norge. Ellen Berg Larsen og Ida Sagberg Zachariassen viser fram nye ressurser dere kan bruke når dere formidler nordnorsk litteratur. Bli med på møtet.
  • På tirsdagsmøtet i oktober var temaet informasjonskompetanse og litteratursøk. Vi har lastet opp opptak fra møtet på vår youtube-kanal. Opptaket er tekstet i egen fil. Se opptaket her.

Kursrekka om informasjonskompetanse

Senja bibliotek har tilbudt oss tre digitale kurs til innen temaet informasjonskompetanse. Vi har satt opp følgende datoer:

Oversikt over aktiviteter i 2024  

På biblioteksjefmøtet lagde vi sammen en oversikt over aktiviteter i 2024. Hvis dere har nye ting som skal inn, eller vet at noe er flyttet på, setter vi stor pris på å få beskjed sånn at vi kan oppdatere oversikten.  

Det nye biblioteksystemet blir Quria.

Avgjørelsen er nå tatt og Quria levert av Axiell er valgt som nytt biblioteksystem. Alle bibliotekene har fått direkte informasjon om det som angår den enkelte. Vi ser fram til å begynne arbeidet med overgangen sammen med dere.

Søknad om aktiv formidling NB

Vi minner om at søknadsfristen for aktiv formidling er 14. november. Det blir også sendt en felles søknad på vegne av bibliotekene som har meldt seg interessert i å være med på denne. Har du ikke svart på skjema om deltakelse? Da kan du gjøre det her.
Vi ønsker også svar fra dere som takker nei til å delta i felles søknad, for oversiktens skyld.

Kurs i Lesersørvis for barn og unge

Marie Alming fra Deichman holder kurs i Lesersørvis for barn og unge på Tromsø bibliotek 25. januar, med en påfølgende halv digital kursdag 1. februar

Bibliotek 24 og Consortia Manager

Tilknytningsperioden for bestilling av tjenester gjennom Bibliotek24 varer til 12. november. Ingen avtaler forlenges av seg selv, dere må gå inn og aktivt tilknytte dere avtalene i Consortia Manager ellers forsvinner de.

  • Idunn: Fylkesbiblioteket bestiller Idunn for alle folkebibliotekene, så denne trenger dere ikke bestille selv.  
  • PressReader: Foreløpig er Bibliotek24 og PressReader for langt unna hverandre i årets forhandling til at de kan inngå i tilbudet videre. For å redegjøre litt for denne situasjonen inviterer de til mini-webinarer for å fortelle mer om hvorfor de har et "soft-brudd" med PressReader og åpne for spørsmål.  
    Onsdag 1/11, 13.00-13.30: Bli med i møtet  
    Torsdag 2/11, 13.00-13.30: Bli med i møtet
  • Retriever/A-tekst: Tjenesten er ikke en del av Bibliotek24, men fylkesbiblioteket forlenger også denne avtalen på vegne av alle folkebibliotekene i Troms.

Ny tilsatt med ansvar for privatarkiv

Tove Elisabeth Nypan er ansatt i ei ny stilling som rådgiver med ansvar for å utvikle tjenesten privatarkiv i Troms. Les om tjenesten.

Kulturfondstafetten

Dere som var på biblioteksjefmøtet, husker kanskje at vi viste noen små videoer hvor kollegaer presenterte kulturfondsbøker.  Bibliotekansatte fra hele landet deler leseforslag gjennom videoboktips og dere finner dem på YouTube. Det ligger også mange nyttige ressurser i Kompetansebanken

Utsatt påmeldingsfrist til seminaret Bibliotek som medspiller for utdanning

Siste frist for påmelding er 1. november, men hvis du ikke skal delta på middag og ordner med overnatting selv kan du melde deg på helt fram til 7. november. Se program og påmelding på nettsiden til Senja bibliotek.  

Viken åpner for digital deltakelse på Slabberas 14. desember

Har ditt bibliotek hatt språkkafé? Bli med på Slabberas torsdag 14. desember 2023 og del erfaringer med andre som jobber med språkkafeer. Tanken er at det kan være nyttig å samles fysisk i eget bibliotek, både ansatte og frivillige, og følge programmet som strømmes via en felles skjerm, og avslutte med samtaler om hva som er viktig for egen språkkafé.  Se program og meld deg på (PDF, 244 kB)

Norsk filminstitutt lanserer nettsiden Spillbiblioteket.no for bibliotek

NFI lanserer nettsiden for alle bibliotek som vil bruke spill aktivt i biblioteket. Ved å logge inn med BaseBibliotek-nummer og passord, får biblioteket tilgang til gratiskoder til å laste ned spill på bibliotekets spillutstyr. Spillene er nye norske spill kjøpt inn av NFI gjennom innkjøpsordningen. Les mer på nettsiden til Spillbiblioteket.

Alt sammen, på biblioteket: Spørreundersøkelse til folkebibliotekene 

Kampanjeperioden for kampanjen «Alt sammen, på biblioteket» er over og arbeidsgruppa har laget en spørreundersøkelse til folkebibliotekene. Hovedmålet med spørreundersøkelsen er å finne ut om kampanjen har vært til nytte for å markedsføre bibliotek og bibliotekets tjenester. Svar på spørreundersøkelsen, svarfrist er 17. november.

Kjenner du til verdensbiblioteket?

Verdensbiblioteket er et digitalt bibliotek. Her finner du lydbøker og e-bøker på mange av de store innvandrerspråkene i Skandinavia. Du leser og lytter på selve nettsida. Det eneste du trenger å gjøre er å lage deg en brukerprofil med hjelp av e-postadressen din. 

Artikkelliste

Viser 1-10 av 32 artikler, side 1 av 4
Til toppen