Nyhetsbrev fra fylkesbiblioteket i Troms

Illustrasjonsbilde med konvolutter som flyr fra en hånd. - Klikk for stort bilde

Fylkesbiblioteket sender ut månedlige nyhetsbrev hvor vi informerer om våre tilbud og tjenester, og aktuell informasjon fra andre aktører på feltet. Under finner du månedens nyhetsbrev og lenker til tidligere nyhetsbrev. Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet? Send en e-post til trine.mellem@tffk.no.

Temamøter mellom folkebibliotekene og fylkesbiblioteket   

Tema på møtet 19. september 08.30-09.30 er bruk av KOSTRA og annen statistikk som styringsverktøy.  Bli med på møtet 

Ønsker for tema på møtene kan meldes til Trine Mellem.  

Biblioteksjefmøtet 11. og 12. oktober  

Vi minner om påmeldingsfristen fredag 8. september. Det er også  sendt invitasjon direkte til biblioteksjefenes ledere. Torsdag 12. oktober starter med to timers samtenking rundt prosjektet Livslang lesing. Har dere medarbeidere på biblioteket som burde være til stede her? Inviter dem gjerne med! Vi kan bidra med å dekke eventuelle merutgifter på reise og overnatting. Meld deg på her

Nytt biblioteksystem 

Vi har nå gjennomført forhandlinger, og har satt frist for innlevering av revidert tilbud til 29. september.  Vi forventer en avklaring i siste del av oktober.

Avslutningsseminar for prosjektet Studenttjenester i folkebibliotek 

Distriktene trenger flere kloke og kompetente fagfolk. Stadig flere studenter velger fleksible studier som gjør det mulig å bli boende i hjemkommunen. Hvordan kan biblioteket være en medspiller i regional kompetanseutvikling og rekruttering? 
Velkommen til todagers seminar på Finnsnes 16. – 17. november! Følg med på nettsiden til Senja bibliotek for mer informasjon og program. 

Nasjonalbiblioteket lyser ut midler

Finn og forstå Stortingets dokumenter og saker 

Stortinget arrangerer seminar om stortingsforhandlingene i Oslo 14. og 15. september. Vi er klar over at det er kort frist, men kan dekke deltakelse for de som eventuelt ønsker å delta. 

Digitalt påfyll 

Vi minner om at Agder fylkesbibliotek fortsatt arrangerer Digitalt påfyll annen hver torsdag utover høsten. Tema 14. september er lansering av NBs kompetansebank. Se oversikt over tema og meld deg på. Alle påmeldte får lenke til opptak av møtet i ettertid. 

Inspirasjonsdag for leseledere i Stavanger 

Er du aktiv som lesesleder i shared reading og har behov for påfyll? Rogaland fylkesbibliotek inviterer til Inspirasjonsdag for leseledere 31. oktober. Fylkesbiblioteket setter pris på arbeidet som gjøres og bidrar gjerne med reisestøtte om noen ønsker å dra. Ta kontakt med Ellen Berg Larsen om tilbudet frister! 

Innkjøp og formidling av kulturtidsskrift til bibliotek 

Det er på tide å melde interesse for tidsskriftene i Kulturrådets innkjøpsordning.  Det blir i løpet av september sendt ut en liste fra Tekstallmenningen til bibliotekene hvor man velger hvilke tidsskrifter man kan tenke seg å få, og fristen for å levere den blir i midten av oktober. Les mer om ordningen på Tekstalmenningens sider. 

Konferanse om Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport 

Kulturrådet inviterer til konferanse om Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport i Oslo 19. september fra 12.00-16.00. Den fysiske konferansen er fullbooket, men arrangementet strømmes åpent og gratis. Meld deg på for å delta digitalt, så får du oppdatert informasjon fra Kulturrådet. 

Biblioteksentralens bokdager 27. og 28. september 

Biblioteksentralen arrangerer bokdager der du kan melde deg på webinar og få utfyllende informasjon om høstens barne- og voksenbøker. Det er gratis, og alle påmeldte får tilsendt lenke med tilgang til opptak etter arrangementet.  Meld deg på webinar om barnebøker.   Meld deg på webinar om voksenbøker 

 

Artikkelliste

Viser 1-10 av 30 artikler, side 1 av 3
Til toppen