Nyhetsbrev mars 2023

Her finner du nyhetsbrevet for mars 2023. Ha en riktig god marsmåned, med markeringer av Kvenfolkets dag og vinterferieaktiviteter i mange kommuner.

Hyvää kvääninkansan päivää, gratulerer med Kvenfolkets dag 16. mars! 

Bli inspirert til å markere dagen, lag en utstilling eller kanskje kan noen i din kommune komme å snakke om denne nasjonale minoriteten. Vi ønsker alle ei god feiring. 

Temamøter mellom folkebibliotekene og fylkesbiblioteket  

Tirsdag 21. mars inviterer vi til et møte der Senja bibliotek presenterer resultater fra studentundersøkelsen og snakker om hvordan disse vil brukes videre i tilbudet til studenter. Her finner dere lenke til møtet.  

Har dere ønsker for temamøtene framover? Ta kontakt med Mona Fonnes.   

Regional bibliotekplan og biblioteksjefmøte 

Planprogrammet for regional bibliotekplan er sendt til for vedtak i fylkestinget i mars. Det kom inn tre innspill til planprogrammet.  

På biblioteksjefmøtet 18.-19. april skal vi jobbe med faglig innhold til bibliotekplanen. Programmet er klart, og oppdateres med detaljer etter hvert

Er dagens bibliotek relevante i morgen?  

Kan bibliotekene gjøre en innsats i kampen om korrekt kunnskap? Hvordan skal vi nå ut med informasjon om hva biblioteket kan gjøre? Hva skal bibliotekenes oppgaver være. Nasjonalbiblioteket inviterer til konferanse om temaet mandag 24. april. Les mer og meld dere på  

Alle konferanser og seminarer som arrangeres på Nasjonalbiblioteket strømmes gratis uten påmelding. På informasjonssiden for konferansen vil det deles lenke for strømming. Denne konferansen vil ikke kunne sees i opptak. 

Opphavsrett – alt du lurer på, men ikke tør spørre om

Opphavsrettsutvalget i Norsk Bibliotekforening inviterer til seminar/webinar om opphavsrett i bibliotek torsdag 23. mars 2023 kl. 13.00-15.30. Det legges vekt på gjenbruk av åndsverk i egne verk, ved formidling og i arrangementer i bibliotek.

Program og informasjon om opphavsrettsseminaret.

Påmelding innen 21. mars kl 12.00.

Lesersørvis til barn som tema i barne- og ungdomsbokforum 

Nå er agendaen klar for neste møte i B&U-forum, 28. mars, 8.30-10.00 

I kalenderen på våre nettsider finner du all informasjon

Kurs i shared reading uke 24  

Det vil bli satt opp et nytt digitalt kurs for leseledere i shared reading-metoden for bibliotekarer i Troms og Finnmark i uke 24. Shared reading er et fint tilbud til litteraturformidling i både små og store bibliotek og her er en gyllen mulighet til å få det flotte tre-dagers kurset aldeles gratis dersom du jobber i folkebibliotek. Mer informasjon og påmelding kommer! Vil du være med? Har du spørsmål? Ta kontakt med Ellen Berg Larsen

20-årsjubileum for bygget vårt!  

I år feirer vi 20 år i dette bygget her i Vadsø. Vi markerer jubileet sammen med Vadsø bibliotek og Scene nord. Vi skal ha barnebursdag lørdag 25. mars og en jubileumsmarkering 27. mars. Da blir det kake, kaffe, utstilling, taler og musikalsk innslag. Alle er velkomne! 

Bokdager vår 2023  

I samarbeid med forlagene inviterer Biblioteksentralen ansatte i bibliotek til to dager med presentasjon av vårens nye bøker. Onsdag 29. mars presenteres nye utgivelser for voksne og torsdag 30. mars presenteres nye utgivelser for barn og unge.  Arrangementene er gratis, men krever påmelding.  

Påmelding digitalt arrangement – bøker voksne  

Påmelding digitalt arrangement – bøker barn og unge 

Veileder for bruk at sosiale medier i kommunene  

KS Fagråd for personvern og informasjonssikkerhet har laget en veileder for bruk av sosiale medier som er tilpasset kommuner. Les veilederen her  

Ny veileder for offentlig informasjon fra IMDi  

Kjenn de du snakker til. Gjør deg forstått. Dette er noen av rådene i en ny veileder fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet som skal bidra til å styrke det offentliges kommunikasjon med personer med innvandrerbakgrunn. Les veilederen her.  

Til toppen