Nyhetsbrev mai 2022

Her kan du lese nyhetsbrevet for mai 2022.

TEMAMØTE MELLOM FOLKEBIBLIOTEKENE OG FYLKESBIBLIOTEKET  
Vi inviterer til temamøte tirsdag 24. mai klokken 08.30 om Kick-off Sommerles og Nasjonal bibliotekdag.  

BIBLIOTEKSJEFMØTE 
Presentasjoner og noen referater fra biblioteksjefmøtet er lagt ut på våre nettsider. Referatene som gjenstår, legges ut så snart de er ferdige. Her finner dere også informasjon om reiseregninger. 

BIBLIOTEKSJEFMØTER TIL HØSTEN 
Neste biblioteksjefmøte blir 11. og 12. oktober.  Det blir adskilte møter for Troms og Finnmark. 

NYTT BIBLIOTEKSYSTEM 
Vi er godt i gang med å hente innspill fra både folke- og skolebibliotek.  

HANDLINGSPLAN FOR TROMS 2023-2026 
Vi inviterer til informasjonsmøte om arbeidet med å lage en ny handlingsplan for Troms, mandag 13. juni 2022 kl. 10.00-12.00. Mer informasjon om møteagenda og eventuelle problemstillinger kommer i innkallingen som sendes ut i god tid.  

Dag 2 av høstens biblioteksjefmøte vil være et bibliotekpolitisk seminar med handlingsplan og bibliotekledelse som tema. Vi ønsker deltakelse fra kommuneledelsen. Gjør din leder oppmerksom på datoen allerede nå! 

KUNNSKAPSAKTØR 2.0 
Det oppsatte seminaret om samlingsutvikling i Folkebibliotek som kunnskapsaktør 2.0 er utsatt til høsten. Dato, sted og påmelding kommer i nyhetsbrevet i juni. 

RIKTIG ADRESSE TIL FJERNLÅNET - TROMS FYLKESBIBLIOTEK
Vi har i det siste fått pakker til feil poststed/hentested i Tromsø fra dere. Noe blir også sendt i retur. Her finner dere viktig adresseinformasjon

BIBLIOTEKTILBUD TIL FLYKTNINGER 
Vi har oppdatert siden med informasjon om bibliotektjenester til flyktninger

BARNE- OG UNGDOMSBOKFORUM OM LESER SØKER BOK 
Det blir møte i B&U-forum tirsdag 10. mai fra 12.30-14.00. Vi får besøk av Leser søker bok, og deler erfaringer fra formidling av Bok til alle-bøker. Møtene er åpne for alle bibliotekansatte i fylket. Kontaktperson er Ida Zachariassen Sagberg. 

“DET STØRSTE LILLE” – EN FORMIDDAGSKONSERT I BIBLIOTEKET 
Turné med Runa Bergsmo og Sigrun Loe Sparboe for nybakte foreldre i permisjon. I uke 39 tilbys bibliotek som kan nåes på dagstur med bil fra Harstad en flott opplevelse med sang og cello for både liten og stor. Konserten koster kroner 5000, og fylkesbiblioteket dekker halve beløpet. Er ditt bibliotek interessert i finfint besøk så ta kontakt med ellen.larsen@tffk.no innen 15.06. Kanskje får dere noen nye brukere på kjøpet? 

FORSKNINGSDAGENE 2022 
Forskningsdagene i år går av stabelen 21. september til og med 2. oktober. Tema i år er Hav. Det er noen frister for dere som vil ha arrangementer i biblioteket. 

SOMMERLES PÅ SAMISK  
I år er informasjonsskrivet til elever og skoler, plakat, bokmerker, diverse design til Facebook og Instagram kommet ut på både nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk. Informasjon om dette er sendt deltagerbibliotekene. 

SOMMERLESTURNÉ 

Turnéen med Mari Moen Holsve i uke 37 skal til Hasvik bibliotek på onsdag, Sør-Varanger bibliotek på torsdag og til Tromsø bibliotek på lørdag. Arrangementet i Sør-Varanger vil også strømmes direkte og gjøres opptak av til bruk til bibliotek i Troms og Finnmark ved sine lokale Sommerlesarrangement i 2022. For mottak av strøm eller opptak kontakt mads.munkvold@tffk.no. Frist for bestilling av strømming eller opptak er 31. mai. 

DIGITALT PÅFYLL 
Digitalt påfyll sitt neste webinar er torsdag 12. mai. Da får vi tips og triks for hvordan søke og gjenfinne kilder i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek. Webinaret er gratis, men du må melde deg på.  

For Finnmark 

PRESSREADER 
Det er dessverre ingen ny informasjon om PressReader i Finnmark, vi leter fortsatt etter finansiering.  

REGIONMØTER 
Regionmøtene i Finnmark for våren 2022 er fredag 6. mai for region vest og avholdes på Teams. Mandag 9. mai avholdes et fysisk regionmøte for region øst i Tana sammen med bibliotek-systeminnspillsmøtet. Fredag 2. juni avholdes vårens siste regionmøte for region midt på Teams. 


SIKRING AV FINNMARKS FOTOHISTORIE ETTER 1950-2000 - INNSAMLINGSDAG I BUGØYNES 
Lørdag 14. mai er Evy Andersen og Sonja Siltala fra Troms og Finnmark fylkesbiblioteks fotoarkiv i Bugøynes, som kalles også «Pikku-Suomi». De skal samle inn nytt fotografisk materiale fra perioden 1950-2000 og møte befolkningen fra Bugøynes på Lassigården. Mellom kl. 11.00-16.00 digitaliserer Evy og Sonja bilder med medbrakt flatbed-skanner og prøver å notere ned mest mulig informasjon om det historiske materialet i som kommer inn i løpet av dagen fra bugøynesværinger. Innsamlingsprosjektet har allerede ført til ca. 9000 nye bilder fra områdene, Lebesby (Kunes og Kjøllefjord), Neiden, Båtsfjord og Børselv. 

For Troms 

PRESSREADER 
Folkebibliotekene i Troms har igjen tilgang til PressReader. Se informasjon på våre nettsider. Vi kommer tilbake med informasjon om markedsføringsmateriell.  

Informasjon fra andre 

OPPHØRSSALG I NETTBUTIKKEN TIL DET FLERSPRÅKLIGE BIBLIOTEK 
DNF skal avvikle nettbutikken og selger ut restopplaget til svært reduserte priser. 

KANDIDATER TIL TILGJENGELIGHETSPRISEN 
Fylkeskommunen ber om innspill på mottakere av tilgjengelighetsprisen for 2022. Les om prisen og hvordan du kan nominere en kandidat

TILSKUDDSORDNING FOR LITTERATURFORMIDLING FRA KULTURRÅDET 
Kulturrådets tilskuddsordning for litteraturformidling har fått oppdaterte retningslinjer, og det lanseres samtidig en tilleggsutlysning til formidling av litteratur for barn og unge for 2022. Søknadsfrist 2. juni. 

Til toppen