Nyhetsbrev desember 2022

Fylkesbiblioteket sender ut månedlige nyhetsbrev hvor vi informerer om våre tilbud og tjenester, og aktuell informasjon fra andre aktører på feltet. Her finner du nyhetsbrevet for desember 2022. Vi ønsker alle en god førjulstid! 

Temamøte mellom fylkesbiblioteket og folkebibliotekene 

Tirsdag 13. desember fra 08.30-09.30 er det nok en gang tid for temamøte. I vår kalender finner dere informasjon om temamøtet og tema denne gang. Vi ønsker å snakke med dere og oppdatere om tilbudene gjennom Bibliotek24 før dere bestiller egne abonnement.

Digin/Bibliotek24 - Webinar om tilknytningsperioden 

Det er satt opp to like webinar for å fortelle mer om Bibliotek24 og tilbudene som er sendt ut. Her vil Digin orientere om hvorfor det nå etableres et felles konsortium, hvem vi er, hva vi vil og hvorfor det lønner seg å handle kjøpe inn nå i denne tilknytningsperioden.

Her kan du sende inn spørsmål om Bibliotek24 på forhånd

Lenke til webinar om BIbliotek24 fredag 9. desember 12.30-13.00

Lenke til webinar om Bibliotek24 mandag 12. desember 08.30-09.00 

Regional bibliotekplan 2024-2036 for Finnmark 

Fylkesbiblioteket skal nå sender brev til alle kommunene (og andre aktører) med forslag til planprogram for regional bibliotekplan 2024-2036 for Finnmark. Som sagt på regionmøtene i desember, må biblioteksjefer følge opp i sin kommune. Vi er spent på tilbakemeldingene! 

Nytt biblioteksystem

Husk frist for høring på innholdet i kravspesifikasjonen 7. desember og absolutt siste frist for å tegne tilslutningserklæring om innkjøp av nytt system 30. desember. Bibliotekene som har tegna opsjon med Deichman har fått videresendt informasjon fra oss. Har ditt bibliotek ikke fått denne informasjonen? Ta kontakt med Ta kontakt med Trine Mellem

PressReader  

Vi har fått forespørsler om oppsett av PressReader i biblioteksystemene Bibliofil og Mikromarc. Etter å ha undersøkt dette, har vi kommet frem til at bibliotekene selv må dekke kostnaden for aktivering av PressReader i ditt biblioteksystem. Bibliofil gjør dette gratis, Mikromarc fakturerer 1190kr eks moms per bibliotek. Hvis dere refererer til fylkesbiblioteket og tilbudsnr 409383 under bestillingen av aktivering fra Axiell får dere 10% rabatt. Kontaktpersoner er Joachim Bryde og Signe Fløystad Aune. Les om PressReader på fylkesbibliotekets nettsider

BookBites

Flesteparten av folkebibliotekene og bibliotekene i de videregående skolene i Troms og i Finnmark har svart at de ønsker fortsatt konsortium og felles innkjøp. Det var også flertall for å øke prisen for innhold pr innbygger mot at økningen øremerkes innkjøp av e-lydbøker. Dette ønsker vi å imøtekomme, men tar forbehold om forlagenes utgivelsespolitikk. Faktura sendes ut på nyåret.  

Barne- og ungdomsbokforum i 2023 

Vi har hatt årets siste møte i B&U-forum der vi evaluerte året som gikk og idémyldret tema for 2023. Møtene er digitale og åpne for alle bibliotekansatte i Troms og Finnmark som vil delta. Første møte er planlagt 24. Januar 2023. Foreløpig møteplan for 2023 finner du på fylkesbibliotekets nettsider for barne- og ungdomsbokforum.

Lesersørvis til barn-lansering 

Torsdag 8. desember fra 10-11 kan du se lanseringa av Lesersørvis til barn-håndboka på nett. Den nye håndboka i litteraturformidling retter seg mot deg som formidler litteratur til barn i biblioteket. Les mer om Lesersørvis til barn-håndboka og lanseringa på våre nettsider.

IBBY-foredragene: Årets barne- og ungdomsbøker 

Har du ikke meldt deg på IBBY og ønsker å få tilgang til de fem foredragene om årets barne- og ungdomsbøker? Ta kontakt med Mona Fonnes for å få muligheten til å se foredragene på nett mellom 8. og 31. desember. For bibliotekansatte i Troms og Finnmark er det kostnadsfritt.

Arbeidsstipend og stimuleringsmidler 

De nordnorske fylkeskommunene har nå lyst ut to arbeidsstipend à 100 000 for skjønnlitterære forfattere bosatt i Nord-Norge. Les om stipendene på våre nettsider. Gjennom litteraturstrategi for Nord-Norge er det også delt ut tre reisestipend til nordnorske forfattere. Les om stipendmottakerne på Nordland fylkeskommunes nettsider.

Nettverkssamling Lesersørvis 

Biblioteksentralen blir med på møtet 14. desember kl. 14-15. Tema er tjenesten Forrigebok.no. Mer informasjon om nettverkssamlingen for Lesersørvis i fylkesbibliotekets kalender.

Ny nettbasert videreutdanning i bibliotek- og informasjonsvitenskap 

OsloMet tilbyr en ny nettbasert videreutdanning i bibliotek- og informasjonsvitenskap. Videreutdanningen er på bachelornivå og tilbys både som årsstudium og som enkeltemner. Undervisningen starter opp tidlig i februar. Søk opptak nå. De tar opp studenter inntil det er fulltegnet. Les mer på nettsidene til OsloMet

Brent jord-utstilling på Hildonen i Vadsø

Fotoarkivet ved Finnmark fylkesbibliotek har utstilling på Hildonen bakeri i desember-januar med bilder fra innspillingen av filmen Brent jord (1969), tatt av vadsøfotografen Ole Zahl Mölö. Flere av statistene fra Vadsø treffes jevnlig rundt stambordet på bakeriet Hildonen og har bidratt med informasjon om bildene. Ca. 100 bilder av innspillingen blir tilgjengelige i Digitalt Museum i løpet av de nærmeste dagene.

Til toppen