Nasjonal bibliotekdag

Nasjonal bibliotekdag markeres 1. september 2021. Årets tema er bibliotek og bærekraft. 

 

Dette er en av felleskampanjene vi har valgt å markere i bibliotekene i Troms og Finnmark. 
Årets tema er bibliotek og bærekraft. 

 

 

Materiell, digitalt og til utstilling i biblioteket.

Vi har laget markedsføringsmateriell som dere kan bruke fritt. Her er forslag til plakater (PDF, 935 kB) og en liten film som kan dere kan legge på facebook. Vi lager også en sak som legges i artikkeldatabasen til wordpressider i Troms og kan hentes derfra til egen nettside. 

Vi oppfordrer til å lage utstillinger eller liknende for å markere dagen. Bruk gjerne lista vi har laget over kulturfondbøker med tema bærekraft. Vi har også samlet noen bokomtaler skrevet av bibliotekansatte.

Materiell og synliggjøring

Norsk Bibliotekforening (NBF) er eier og initiativtaker til kampanjen. Alle som markerer dagen kan fritt benytte logoer, farger og bilder utarbeidet av dem. 
Leder i NBF Vidar Lunds artikkel Bibliotek bygger berekraftige lokalsamfunn som viser hvordan bibiotekenes samfunnsoppdrag er en del av bærekraftsmålene.  

Last ned materiell fra NBF

Last ned materiell fra FN-sambandet

NBF oppfordrer deltakerbibliotek til å dele sine arrangement og markeringer av dagen i sosiale medier og lignende. Bruk emneknagg #nasjonalbibliotekdag, del bilder på NBFs Facebook-side eller send bilder til NBF på e-post. Husk å spørre de du fotograferer om det er ok å dele bildet på nett.

Tidligere års markeringer i fylket

2021: Erfaringer fra Nasjonal bibliotekdag 2021

2020: Vi løftet frem lesekampanen Troms leser nordnorsk. Materiellet til kampanjen ble delt ut i Tromsø sentrum. Tromsø bibliotek deltok med barnebokbussen og spanderte vafler til alle som kom innom. Kampanjen ble avslutta med en Bokfest på Tromsø bibliotek hvor forfatterne Mari Andreassen og Inga Ravna Eira deltok. Arrangementet ble streamet til alle bibliotekene i fylket. På slutten ble vinnerne i de ulike kommunene og en hovedvinner ble trukket ut.

2018: På markeringen i 2018 var tema "Falske nyheter". Både intervjuet og artikkelen til Mariann Løkse er like aktuelle i dag og verdt å få med seg. Hør Mariann Løkse fra UB snakke om Nasjonal bibliotekdag på NRK. Les Mariann Løkses innlegg På tide å avlive en myte i Harstad Tidende.

Til toppen