Nasjonal bibliotekdag

Nasjonal bibliotekdag - Klikk for stort bildeNasjonal bibliotekdag markeres 1. september 2022. Årets tema er frivillighet. 

Nasjonal bibliotekdag 1. september er en av de to felleskampanjer vi har i samarbeid med folkebibliotekene i fylket. Dette er dagen som setter biblioteket på dagsorden og viser frem det viktige arbeidet som bibliotekene gjør. Vi oppfordrer alle bibliotek til å markere dagen!

Regjeringen har besluttet at 2022 er frivillighetens år og Norsk bibliotekforening har valgt å ha frivillighet som tema for årets kampanje. De har inngått et samarbeide med frivillighetnorge.no  Begge organisasjonene har laget materiell som bibliotekene kan bruke fritt. 

Vi står imidlertid fritt til å velge om vi ønsker å benytte dette, eller utforme dagen etter egne ønsker og behov. Vi ønsker samarbeid med bibliotekene i fylket i utforming av dagen. Har du ideer og innspill ta kontakt med oss. 

Referat fra temamøtet 24. mai 2022 (PDF, 263 kB). I referatet finner du lenker til promo-materiell og nyttige nettressurser som kan brukes som ramme for dagen. 

Norsk Bibliotekforening (NBF) er eier og initiativtaker til kampanjen. Alle som markerer dagen kan fritt benytte logoer, farger og bilder utarbeidet av dem. 

Til toppen