IBBY - Norsk barnebokforum

Logo til IBBY Norsk Barnebokforum - Klikk for stort bildeIbby - Norsk barnebokforum tilbyr presentasjoner av årets bøker for barn og ungdom.  

Høstkursene

IBBY tilbyr fysiske kurs med presentasjon av årets barne- og ungdomslitteratur. Tilbudet gjelder for bibliotek i Troms. Bibliotekene betaler for kursene og vi koordinerer disse. Grunnpakken består av tre kurs hvor årets bildebøker, barnebøker og ungdomsbøker presenteres. I tillegg tilbyr vi presentasjon av nye samiske utgivelser.  

Høstkurs 2022 

Mandag 5. desember - Tromsø bibliotek og byarkiv. Program og påmelding kommer.
Onsdag 7. desember - Harstad bibliotek - Program og påmelding kommer.
Torsdag 8. desember - Senja bibliotek - (strømmes)  Program og påmelding kommer.

Strømming

Arrangementet i Senja bibliotek blir strømmet i sann tid og opptak vil ligge tilgjengelig frem til årsskiftet.

Troms og Finnmark fylkesbibliotek i samarbeid med Senja bibliotek og IBBY tilbyr det strømmede arrangementet og opptaket kostnadsfritt til alle bibliotekene i Troms og Finnmark.

Vi ber om at opptaket fortrinnsvis brukes i forbindelse med arrangementer i bibliotek.

Stina Langlo Ørdal presenterer bildebøkene, Ragnhild Malfang, barne- og fagbøkene og Beate Ranheim ungdomsbøkene. Edel Olsen ved Samisk bibliotektjeneste presenterer de samiske bøkene.

Kostnader og koordinering

I fylket er kostnadene for fysiske arrangementer fordelt mellom fylkesbiblioteket og arrangementsbibliotekene. Det er opp til det enkelte arrangørbibliotek om de øsker å kreve deltageravgift for å dekke egne utgifter. 

  • Grunnpakken kr. 18 000, av dette dekker fylkesbiblioteket kr. 8 000.
  • Fagbokkurset kr 4 000
  • Kurset med samisk barne- og ungdomslitteratur dekkes av fylkesbiblioteket. 

IBBY - Norsk barnebokforum

IBBY utarbeider hvert år boklister over presenterte bøker. Disse listene er gode redskaper for å få et innblikk i og en oversikt over bøker du kan formidle til dine lånere. 

Norsk barnebokforum er den norske seksjonen av International Board on Boks for Young People. Oppgaven er å arbeide for å fremme god barne- og ungdomslitteratur, norsk og oversatt, både tekst og illustrasjon, først og fremst gjennom sin informasjonsvirksomhet. 

Til toppen