Informasjon til bibliotekene som viser Finnlitt

Illustrasjonen viser et kart over Finnmark med barnefigurer som kommer flyvende inn på rosa og turkise bøker. De flyr mot Kirkenes. Over kartet er et nordlys lagd av strekeri rosa, grønt og hvitt på petrol bakgrunn, og teksten Finnmark internasjonale litteraturfestival står skrevet i hvitt over nordlyset. Kartet over Finnmark er lys turkis på mørk petrol bakgrunn, med Finnlitt sin logo i rosa og petrol i høyre hjørne nederst. - Klikk for stort bildeFestivalkart av festivaldesigner Jenny Løvlie Jenny Løvlie  Skal ditt bibliotek motta et strømmet arrangement fra Finnmark internasjonale litteraturfestival? Her finner du informasjonen du trenger.

Arrangementene biblioteket fikk tilbud om:

Seks arrangement var forhåndsinnspilt og ble sendt offentlig fra YouTube og festivalens Facebook-side. Ti arrangement ble strømmet direkte. Bibliotekene kunne velge å vise både de offentlige arrangementene og de direktesendte, på skjerm for gjester i biblioteket.

Lenker til direktesendte arrangementer.

De offentlige programpostene som fortsatt er tilgjengelig finner dere lenke til nedenfor. De direktesendte arrangementene er ikke lenger tilgjengelige, med unntak av Nordlige identiteter, unge poeter. Kontakt Ida Zachariassen Sagberg om du ønsker å vise denne programposten. 

 

Mona Fonnes var ansvarlig for support til folkebibliotekene under direktestrømming av arrangementer.

For å vise ei digital Finnlitt-sending trenger du:

  • Datamaskin med stabil internett-tilkobling
  • Skjerm/TV (eller lerret/projektor) koblet til datamaskinen så du kan vise arrangementet for bibliotekets gjester.
  • Lydanlegg med god nok lyd til at gjestene som ser på hører

Du kan godt samarbeide med kultursal, kino eller andre for å vise Finnlitt i din kommune, men det skal gå tydelig fram at arrangementet er et bibliotekarrangement og at det er del av Finnmark internasjonale litteraturfestival.

Slik gjør du:

  • Gi beskjed til Mona om hvilke arrangement du skal vise på ditt bibliotek.
  • Sjekk at ditt utstyr fungerer på forhånd
  • Slå av alle varsler på datamaskinen (lukk programmer som E-post, Teams, Facebook)
  • Åpne lenke til arrangementet du skal vise i nettleser.
  • Sett arrangementet i fullskjerm og juster lyd om nødvendig. Du kan justere lyd på selve YouTube-videoen og datamaskinens egen lydinnstilling. Velg tekster på tannhjulsymbolet dersom arrangementet er tekstet:

Et skjermbilde fra YouTube som viser Jana Vagner og Ida Z Sagberg i samtale og med røde streker for hvor man stiller inn undertekster og lyd - Klikk for stort bildeSlik stiller du inn tekst og lyd på en YouTube-video Ida Zachariassen Sagberg     

Markedsføring og materiell.

Vi lagde nedlastbart materiell til dere som dere kunne skrive ut eller bruke digitalt til deres arrangement lokalt. Man kunne bestille plakat, men ingen bestilte innen fristen. Jenny Løvlie er vår festivaldesigner og står for alle designelementer. Hun skal krediteres. I oversikten nedenfor finner dere nedlastbart materiell til bruk i markedsføring. 

Det ble gjort en strømmetest mandag 25. oktober kl 14.00 så Sør-Varanger bibliotek får testet sitt utstyr ut.
Mer informasjon om aktører, programposter eller festivalen, finnes på festivalens nettsider.

Til toppen