Vel blåst biblioteksjefmøte i Alta

Gruppebilde med bibliotekfolk fra Troms og Finnmark. - Klikk for stort bildeEn fin bukett med bibliotekfolk fra hele fylket. Vårens møte for biblioteksjefer i Troms og Finnmark ble holdt i på Scandic i Alta 26. og 27. april.

Det var et rikholdig program hvor deltakerne var aktive i flere gruppearbeid. Det første handlet om arbeidet med nytt biblioteksystem. Biblioteksjefene Birgit Larsen og Sunniva Knutsen informerte om konsekvenser og muligheter etter fylkesoppdelinga, før deltakerne i grupper kom med tilbakemelding på hvordan de ønsker at vi skal jobbe sammen videre.

Deretter fulgte fire parallelle innlegg hvor bibliotekene delte erfaringer fra sitt arbeid, før flere nyutdannede leseledere tok oss igjennom flotte økter med shared reading. Dagens program ble avslutta med et besøk på Alta bibliotek før en bedre middag på hotellet. Senere var det stor stemning under quizzen om nordnorsk litteratur som quizmasterne Ellen Berg Larsen og Ida Sagberg Zachariassen loset oss igjennom. Lærerikt og artig!

Dag to var i sin helhet viet til prosjektet Kunnskapsaktør 2.0. Inger Stenersen fra Nasjonalbiblioteket presenterte flere av NBs digitale tjenester, blant annet avistjenesten og tilgang til pliktavlevert materiale. Dagen ble avslutta med et innblikk i slektshistoriske kilder og søk i foto- og privatarkivet i Finnmark og før Alta bibliotek fortale om hvordan de formidler lokalhistorie. 

Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært veldig positive.

På nettsiden vår finner dere lenker til presentasjoner og referater.

Til toppen