Under Nordlyset avsluttes med en samtale om havene som omgir Norge

Samtalen tar utgangspunkt i storverket Havlandet. Med stor entusiasme og innsikt har journalist Per Anders Todal skrevet Havlandet som han har fått strålende kritikker for. Mannen formidler havet og havets betydning for oss nordmenn på enestående vis.

Boka er et fascinerende storverk om Barentshavet, Norskehavet, fjordene, lakseoppdrett, kvalfangst,  sild, torsk og tare. Om Storegga, russiske trålere og delelinja, om oppdagelsesreiser, overtro, fiske og overfiske. Vi møter Todal i samtale med journalist og forfatter John Gustavsen som er særlig kjent for sitt fokus på Barentsregionen.

Arrangementet holdes på Senja bibliotek torsdag 4. november, men vil også sendes live på nett. Bibliotek kan lage lokale arrangement i sine bibliotek rundt sendingen eller bidra til å spre arrangementet på sine nettsider.

Dette er siste tiltak i prosjektet Under Nordlyset - et formidlingstiltak av Troms og Finnmark fylkesbibliotek i vinterperioden 2020 og 2021 med korte forfatterturneer og fysiske besøk til enkelte bibliotek. Flere av de litterære biblioteksarrangementene har også blitt strømmet live til bibliotek i videregående skoler og folkebibliotek i hele fylket, og enkelte arrangement har også vært mulig å få tilsendt rett hjem. Fokus har vært forfattere og relevant tematikk fra Nord-Norge, Troms og Finnmark med innhold på norsk og samisk. Til nå har 380 publikummere deltatt fysisk, mens 250 personer har vært publikum på bibliotek som mottok strømming. Under Nordlyset har vært finansiert av Troms og Finnmark fylkesbibliotek, Nasjonalbiblioteket og Sametinget.