Slik markerte bibliotekene Nasjonal bibliotekdag

To barn sitter med ryggen til i et bibliotek med bokhyller på begge sider og gamer - Klikk for stort bilde

Bibliotekene i Troms og Finnmark har markert nasjonale bibliotekdager på forskjellig vis. Vi har tatt en runde gjennom bibliotekenes Facebooksider og under kan dere se noe av det vi fant.

Bilde av en bokhylle med teksten Hvor finner man overskuddsbøker fra biblioteket. - Klikk for stort bilde

Biblioteket i Hammerfest retta oppmerksomheten mot bøker du ikke trenger å levere tilbake. De har ei egen hylle i gangen og i lesekiosken hvor man kan ta med seg bøker og også sette bøker som man ikke trenger og som kan være til glede for andre. 

 

Kvæfjord bibliotek satte lys på bibliotekets tilbud og bidrag i lokalsamfunnet med liste over ting man kanskje ikke vet om biblioteket. For eksempel at biblioteket låner ut bærbar pc til bruk i biblioteket for digitale gjøremål, språkopplæring og digital avislesing. At de reiser rundt på skoler og på andre møteplasser, der de formidler sine gratis tilbud til innbyggerne i Kvæfjord og at de samarbeider med frivillige om høytlesning for personer som ikke klarer å lese selv.

 

Sør-Varanger bibliotek informerte om sine tilbud; som at de har en scene med alt utstyr som trengs til å holde debatt, foredrag, bokprat i tillegg til utstyr og kompetanse til å strømme dette til alle kommunens innbyggere. Og at de bidrar til leselyst for store og små gjennom kampanjer som Sommerles. 

Målselv bibliotek deler i samarbeid med Målselv historielag ut gratis bok om Aase Nordmo Løvberg til sine 50 første lånere.

Mange av bibliotekene markerte også dagen med å ha Sommerles-fest med utdeling av premier til deltakerne.

Til toppen