Nyeste ansatt på fylkesbiblioteket

Signe Marie Fløystad Aune Evy Andersen  Signe Fløystad Aune startet som rådgiver ved Troms og Finnmark fylkesbibliotek 23. mars i år. Signe skal i hovedsak jobbe med Finmarksbiblioteket som er en innholdsrik og historisk viktig samling litteratur om og fra Finnmark, Nordkalotten og Barentsregionen. I tillegg skal hun jobbe som bibliotekfaglig rådgiver ved fylkesbiblioteket.

Hva slags faglig bakgrunn har du?

Jeg har en cand.mag. i idéhistorie samt praktisk- pedagogisk utdanning fra Universitetet i Oslo. Jeg har også en bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap fra Oslo Met og Det Informationsvidenskabelige Akademi i København.

Hvor har du jobbet tidligere?

Jeg har tidligere jobbet som miljøterapeut i rusmiddeletaten i Oslo, og som lærer. Som bibliotekar har jeg jobbet som skolebibliotekar i Bærum, og som barne- og ungdomsbibliotekar i Oslo. De siste årene har jeg jobbet som leder først ved Søndre Land bibliotek og senere ved Nordre Land bibliotek før jeg i høst dro til Sør-Varanger og et vikariat ved biblioteket i Kirkenes. Og da hadde jeg ikke lyst til å dra sørover igjen.

Hvilke forventninger har du til din nye arbeidsplass?

Jeg gleder meg til å jobbe i et spennende arbeidsmiljø med mange flinke og fine folk. Jeg håper å kunne bli en ressurs for fylkesbiblioteket, og for Finmarksbiblioteket. Det skal ikke stå på viljen i alle fall.

På hvilken måte ønsker du å bidra med din kompetanse og erfaring?

Jeg har historie i fagkretsen, og regner med at det kommer godt med når jeg skal jobbe med Finmarksbiblioteket. Jeg har også lyst til å bruke min erfaring fra formidling i dette arbeidet. Ellers så kjenner jeg godt til hverdagen på et folkebibliotek, og kan på den måten komme med råd og støtte til bibliotekene i fylket.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

Jeg er ikke veldig sosial på fritiden, da lader jeg opp ute i naturen sammen med hunden min. Om vinteren går jeg mye på truger og ski, og så er jeg en ivrig fuglemater. En sånn som lager fuglematen sin selv, litt overivrig kan man vel si. Jeg er opptatt av naturen og miljøet vårt, og er aktiv i Naturvernforbundet. I tillegg til dette er jeg glad i kultur, hele pakka: kunst, litteratur, musikk, film og tv-serier. Jeg går heller ikke av veien for en quiz eller tre. Gjerne på et sted som serverer gode cocktails!

Til toppen