Lesersørvis til barn-håndboka er ferdig!

Forsiden er hvit med detaljer i gult og grønt: Lesersørvis-logoen i løkkeskrift, en verktøykasse, logoen til Formidlingskompetanse i folkebibliotek-prosjektet, logoen til Nasjonalbiblioteket. - Klikk for stort bildeLesersørvis til barn. Forsiden. Karine Tallaksen

Håndboka Lesersørvis til barn kommer straks fra trykken, og vi gleder oss til å dele den med dere! 8. desember inviterer vi til lansering i regi av prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek.

Følg lanseringen på nett

Er du nysgjerrig på lesersørvismetoden og hvordan den kan brukes i møte med barn? Da er dette noe du vil ha med deg!  Du kan følge lanseringen på nett eller fysisk på Galleri Oslo.


Programmet for lanseringa finner du i vår nettsidekalender.

Lesersørvis i Norge

Lesersørvis bygger på den amerikanske tjenesten Readers’ Advisory, og ble tilpasset norske forhold av Vanja Øyrås i boka Lesersørvis (2017). I Lesersørvis til barn har hun fått med seg fem medforfattere: Linn T. Sunne, Camilla Sørbye, Troels Posselt, Ida Zachariassen Sagberg og Vibeke Stokka. Sammen har de bearbeidet lesersørvismetoden slik at den passer for deg som formidler bøker til barn.   

Faglig fellesskap og praksisnær tilnærming

Bokas forfattere jobber selv på fylkesbibliotek. For at håndboka skulle bli mest mulig nyttig, har de samarbeidet med bibliotekarer fra skole- og folkebibliotek og Biblioteksentralen. Til sammen har mer enn et tjuetalls dyktige fagfolk vært i sving!  

Sendes ut til bibliotekene i fylket

Boka har bidrag fra flere bibliotekarer i fylket vårt. Synnøve Baustad fra Tromsø bibliotek var med i ressursgruppa og ga tilbakemelding underveis i prosessen, og flere andre har bidratt med sitater, bokbeskrivelser og innspill. Tusen takk! Når boka etter hvert kommer fra trykkeriet, vil den bli sendt ut til fylkesbiblioteket, som deretter sender den ut til dere som jobber i bibliotekene i Troms og Finnmark. 

Til toppen