Hyvvää kväänikansan päivää! Gratulerer med Kvenfolkets dag!

Kollasje med forsider av bøker som er omtalt i saken - Klikk for stort bilde I anledning Kvenfolkets dag 16. mars, har Helga Pettersen ved Kvensk bibliotektjeneste laget en video som fremsnakker fire nye kvenske utgivelser!

Det er så flott at det kommer nye utgivelser på kvensk og om kvenske/norsk-finske forhold, og alle utgivelser er med på å skape stolthet, identitet og synliggjøring av en minoritet.

Forfattere og bidragsytere, dere gjør en kjempegod jobb! Kiitos!

Bøker som blir omtalt i filmen

• Minun pikku laulukirja – Min lille sangbok – Redaktør Mari Keränen og illustratør Ane Nordvik Hasselberg
  • Hjerteskog, sydänmettä av M. Seppola Simonsen
  • Baketradisjona i Kvenland – Tradisjona og historia fra dagligliv i Troms og Finnmark, fra Ramfjord i vest til Tana i øst av Åshild Karlstrøm Rundhaug
  • Jikti reppi – Gikta river Ei bok om språket, ordtak og uttrykk fra Skallelv av Ane Huru Thorseng

Her kan dere se filmen

Les gjerne bokanmeldelsen til  M. Seppola Simonsen sin debutbok Hjerteskog Sydänmettä

Fotoarkivet i Finnmark gratulerer Kvenfolket med dagen!

Finn fotografier av dine kvenske eller norskfinske slektninger i fylkesbibliotekets fotoarkiv. Du kan for eksempel starte med å søke på etternavn eller familienavn i Digitalt Museum.