Hvordan markeres Nasjonal bibliotekdag på biblioteket?

Stein med påmalt teksten Nasjonal bibliotekdag, sørreisas kommunevåpen og en bokorm - Klikk for stort bilde

Det er Nasjonal bibliotekdag 1. september og i år ønsker Norsk bibliotekforening å markere en hel uke, fra 28. august til 3. september. Vi har spurt noen av biblioteksjefene om hvordan de har tenkt å markere i år. Her er det tips å hente for dere som ikke har bestemt dere.

Harstad bibliotek

Her arrangeres «Kveld på biblioteket» med Sommerlesavslutning fredag 1. september kl. 18 – 21. Etter stengetid åpnes biblioteket for sommerleserne og deres familier Det blir servering av saft, boller og kjeks, samt ulike stasjoner og aktiviteter:

  • Filmvisning
  • Brettspill
  • Rebusløype med premier
  • Utdeling av laminert diplom

I tillegg kan barna leke, tegne, hente Sommerlespremier og låne bøker.

Biblioteket har også satt opp en roll-up den nordnorske litteraturstrategien og lager utstilling med aktuell nordnorsk litteratur. Og så stiller de ut litteratur om politikk, ytringsfrihet og demokrati. Harstad bibliotek er friby for musikere, og har allerede laget en egen hylle rundt friby-temaet (=ytringsfrihet, forfulgte kunstnere).

Sørreisa bibliotek

Åse Hansen ved Sørreisa bibliotek tenker å vise seg litt frem på Rådhuset, og dele ut litt twist og lignende. I tillegg vil hun legge ut noen av de malte steinene rundt om kring. 

Tromsø bibliotek og byarkiv

Her blir det som tidligere år purreamnesti og i tillegg varter de opp med vafler, aktiviteter og en liten bokgave på hovedbiblioteket. Ordføreren kommer på besøk og det er også aktiviteter på filialene. 

Det er jo også en fin anledning til å sette ekstra trykk på den nasjonale markedsføringskampanjen.

Se NBS sine forslag til markering av dagene

Til toppen