Hvor lang tid tar det å gi ut en bok, egentlig?

To kvinner med hver sin mikrofon i samtale foran en bokhylle - Klikk for stort bildePå Kvæfjord bibliotek kunne voksne lesere oppleve en samtale mellom Ellen Berg Larsen fra Troms fylkesbibliotek i og Monica Steinholm om boka Mange løgner små.

Som en del av landsdelens satsing på nordnorsk litteratur gjennom Litteraturstrategi i Nord-Norge ble forfatter Monika Steinholm sendt ut på to turneer i Troms i april og mai.

I nordfylket besøkte hun alle bibliotekene fra Storfjord og Lyngen i sør til Kvænangen i nord. En hel uke på veien med leiebil og – etter Monikas egne ord – fine møter med veldig hyggelige og imøtekommende bibliotekarer. Her har hun møtt mange barn og ungdom, med et lite islett av voksne på Lyngen bibliotek, der hun pratet om sin nyeste bok, Mange løgner små. I Nordreisa og Skjervøy ble hun også et innslag i kommunenes årlige Lesefestival.

Nå i mai har Monika vært i Kvæfjord og i Harstad, også her har hun møtt mellomtrinn og ungdomstrinn og snakket om bøker og om skriving. Et budskap som står igjen, er: Om du vil skrive så gi ikke opp!! Hun fortalte om hvordan den første boka Fuck verden tok henne åtte år med stadig omskriving og innsendelse til nye forlag og med påfølgende nye avslag. Etter den har hun skrevet 14 bøker, med stadig utvidelse av målgruppene.

Bortimot 30 gjester fikk med seg samtalen omkring Mange løgner små på en fin kveldsstund på Kvæfjord bibliotek, med kake og kaffe og mange spørsmål fra lesere og framtidige lesere av hennes bøker for voksne. Leseglede og formidling i gode omgivelser!

Takk til Monika Steinholm for sporty innstilling til reising i vår flotte landsdel, og takk til alle bibliotekene som var gode vertskap!

Til toppen