Finnlitt-programmet er klart

Et lerret som viser festivalkoordinator Ida Zachariassen Sagberg, en kvinne i 30-åra med mørkt hår. Bak henne er festivalplakat for Finnlitt og på hver side av lerretet står roll-up-plakater. Til venstre med Sør-Varanger bibliotek sin logo, til høyre med Finnlitt sitt festivalkart - Klikk for stort bildeFestivalkoordinator Ida Zachariassen Sagberg lanserer festivalprogrammet på Sør-Varanger bibliotek Lisa Finnøy Ugelvik  I høst arrangeres Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes. 16. juni lanserte festivalen sitt program.

Festivalkoordinator Ida Zachariassen Sagberg og assisterende fylkesbiblioteksjef Sunniva Knutsen presenterte festivalplanene på Sør-Varanger bibliotek.

Bredt samisk og kvensk program

– I år er vi spesielt stolte over et bredt samisk og kvensk program, sier Anne Toril Eriksen Balto, fylkesråd for plan, økonomi og kultur, i ei pressemelding. – Festivalen har invitert mange finnmarksforfattere og forfattere med nordnorsk tilknytning, og samarbeider med både Samovarteateret, Pikene på broen og Beaivváš Sámi Našunálateáhter.
Festivalens program i sin helhet Aktørene som deltar

Hele fylket skal merke at det er Finnlitt!

Finnlitt er ett av fylkesbibliotekets store formidlingstiltak i høst. Flere av arrangementene strømmes til folkebibliotek i fylket, som får muligheten til å vise festivalen på skjerm for sine gjester. Det gir oss en unik mulighet til å løfte fram festivalens innhold, og nå ut til flere litteraturinteresserte.

Lokal vri?

Bibliotekene kan ta imot digitale arrangement og gjøre noe ekstra lokalt der det går an. Kanskje inviterer de til visning i samarbeid med kinoen? Kanskje inviterer de en lokal forfatter til å snakke om temaet for programposten de strømmer? Noen få arrangement vil også strømmes gratis på festivalens Facebook-side.

Video fra programlanseringa

Nedenfor kan du se en kortversjon av programslippet i opptak. Videoen varer ca 12 minutter.

Praktisk informasjon til bibliotekene

Bibliotekene har fått spørreskjema og informasjon på e-post om strømmetilbudet. Vi ber om at bibliotekene som ikke skal motta arrangement også svarer på spørreskjemaet. Vi vil følge opp med mer informasjon til høsten.
Strømmetilbud til bibliotekene (PDF, 9 MB)

Ditt bibliotek trenger:

• Datamaskin med stabil internett-tilkobling.
  • Skjerm/TV (eller projektor og lerret) koblet til datamaskina, så arrangementet kan vises for bibliotekets gjester.
  • Lydanlegg med god nok lyd til at de som ser på hører.

Du kan vise arrangementet i samarbeid med andre i din kommune (f. eks. kino, kultursal, barnehager, skoler).