Finnlitt er underveis

Samovarteateret i full gang Evy Andersen  Festivalen er godt i gang og vi kan notere oss god stemning, godt oppmøte og strømming til store deler av fylket.

Kvinne i samekofte joiker foran bildene på utstillinga. - Klikk for stort bildeEllen Anna Buljo Stabursvik joiker. Evy Andersen  Dagen før festivalen starta var det en åpning av fotoutstilling med unike bilder tatt av Elisabeth Meyer på 1940-tallet. Det var innlegg fra Karasjok og Kautokeino historielag og joik av Ellen Anna Buljo Stabursvik, Biret Ristin Sara og Ravna Guttorm.

Onsdag ettermiddag var det offisiell åpning av Finnmark internasjonale litteraturfestival med åpningstale av Kurt Vikan, medlem i kultur- helse og internasjonal komite på fylkestinget og med et forrykende kunstnerisk innslag av Samovarteateret.

Festivalen er en fin møteplass for bibliotekansatte, forfattere og publikum og den når ikke bare ut til de som befinner seg i Kirkenes, mange av arrangementene strømmes ut til bibliotek i hele fylket, som lager lokale arrangement for sine innbyggere. Her drar vi stor nytte av kompetansen til Dag Rune Vellene og andre ansatte ved Sør-Varanger bibliotek.

Glimt fra torsdagens arrangement

Klikk for større bilder med tekst

Klikk for stort bilde

Glimt fra fredagens arrangement

Klikk for større bilder med tekst

Klikk for stort bilde

Følg oss på Facebook og Instagram for å få et innblikk i festivaldagene i Kirkenes.