Pressemelding / PreassadieĐáhus

Under Påskefestivalen i Kautokeino, åpner utstillingen «Når samen sitter på et høyt fjell, da er tankene klare» Gaskavahku cuoŋománu 13.b. diibmu 16:00, Guovdageainnu Beassášfestivála oktavuođas, rahpat čájáhusa «Go sápmelaš lea alla vári nalde, de sus lea oba čielggas jierbmi»

Tilbud til ukrainske flyktninger

Vi har samlet noen ressurser dere kan bruke i formidling av litteratur og informasjon til ukrainere.

Hyvvää kväänikansan päivää! Gratulerer med Kvenfolkets dag!

I anledning Kvenfolkets dag 16. mars, har Helga Pettersen ved Kvensk bibliotektjeneste laget en video som fremsnakker fire nye kvenske utgivelser!

Ny biblioteksjef i Sør-Varanger

Birgit Wøhni Risan er den nye biblioteksjefen i Sør-Varanger. Hun startet i jobben 1. februar i år.

Fylkesnettverk for lesersørvis

«Den er urovekkende og varm». «Lett språk, men en krevende bok». «En kort bok med lavt tempo.» «Hovedpersonen er litt sær, men uredd.» Ett år etter kursene i formidlingsmetoden Lesersørvis daler «appellfaktorene» som sne over Troms og Finnmark fylke.

Møt våre nye kolleger på fylkesbiblioteket

Her finner dere en liten presentasjon av våre nye kolleger. Dette blir stas! Ellen til venstre og Sigrid til høyre.

Forfattermøte med Roger Albrigtsen

Forfatter, foredragsholder og frilansjournalist Roger Albrigtsen har besøkt Várdobáiki samiske senter i Tjeldsund kommune. Forfattermøtet ble strømmet til elleve bibliotek i fylket.

Lesersørvis til barn

Hvordan finner vi rett bok til rett barn? Det er ingen fasitsvar på det spørsmålet, men lesersørvismetoden kan hjelpe oss på veien.

Arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge

De nordnorske fylkeskommunene lyser ut to arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge.  Søknadsfrist er 15. mars 2022.

Samenes nasjonaldag 2022

Lihkku beaivái, Sápmi! Gratulerer med dagen Sápmi!