Sanitetskvinnenes arbeid i Finnmark på Digitalarkivet

Troms og Finnmark fylkesbibliotek har publisert viktige kilder til kvinnehistorien i Finnmark på Digitalarkivet.

Delta i høring av regional planstrategi

Fylkesrådet i Troms og Finnmark har vedtatt å sende på høring «Se nord –Geahča davás – Katto pohjaisheen Regional planstrategi for Troms og Finnmark 2020-2024.

Bibliotekene som kunnskapsaktør er relevante dannelsesinstitusjoner i lokalsamfunnene

Det treårige prosjektet Folkebibliotek som kunnskapsaktør nærmer seg slutten.

Praktikant skal presentere folkebibliotekene.

Troms og Finnmark fylkesbibliotek er glade for å ta imot praktikant fra OsloMet.

Nye biblioteksjefer i fylket

Fire av kommunene i fylket har fått ny biblioteksjef.

Hvordan lage arrangement rundt digitalt innhold?

Tema for månedens møte mellom folkebibliotekene i fylket og fylkesbiblioteket var fysiske arrangement med digitalt innhold.

Hyvvää kväänikansan päivää

16. mars er kvenfolkets dag. I 1998 ble kvenene anerkjent som en nasjonal minoritet, og i 2005 ble kvensk anerkjent som eget språk.

Seniord

Litteraturhuset i Oslo tilbyr et gratis digitalt kulturtilbud til alle over 65 år, som kan være av interesse for mange.

Paaskimatka – kvenfolkets dag

Paaskimatka er en kvensk språkturné, som vanligvis gis til elever på femte  trinn hvert år i mai/juni i tilknytning til Paaskiviikko i Nord-Troms.

Ti forfattere har søkt på årets arbeidsstipend

Fristen for skjønnlitterære forfattere i Nord-Norge til å søke nordnorsk arbeidsstipend utløp 1. mars.