Aktuelt

Nytt biblioteksystem ute på anbud

Vi har jobbet fram mot dette i over et år og gjort et langt og grundig arbeid med stor grad av involvering fra alle partene som er med i innkjøpet. 

Hyvvää kväänikansan päivää! Gratulerer med kvenfolketsdag!

I anledningen kvenfolketsdag har Kväänin biblioteekkipalvelu – Kvensk bibliotektjeneste ved Helga Kristine Pettersen, vært på Litteraturhuset i Oslo og bidratt med et flott foredrag om kvensk litteratur.

Etablerer privatarkivtjeneste i Troms

Fylkeskommunen etablerer en tjeneste som skal koordinere arbeidet med privatarkivene i Troms. Dette bidrar til å bevare viktig historie i Troms.

Samenes nasjonaldag 2023

Samenes nasjonaldag 2023 har blitt behørig feiret i bibliotekene i Troms og Finnmark. Vi har laget en liten kavalkade fra bibliotekene som har meldt inn sin aktivitet til oss.  

Finnmark fylkesbibliotek på Vestlandsturné.

I januar reiste Mona A. Fonnes fra Finnmark fylkesbibliotek på tvers av landet. Fra nordøst i Vadsø til Stavanger i sørvest. Der var ansatte i folkebibliotek, fylkesbibliotek og fagbibliotek klare for en hel dag om folkebibliotekets rolle som kunnskapsaktør. Senere den uken ble det samme opplegget kjørt i Haugesund og Bergen. Totalt deltok 80 bibliotekansatte på workshopene. Turneen var et samarbeid mellom Vestland og Rogaland fylke, og bakgrunnen for at Troms og Finnmark var invitert med var et prosjekt som startet i Troms i 2018.

FARK-seminar i Tromsø

25.-26. januar samlet Troms og Finnmark fylkesbibliotek arkivinstitusjonene i Nord til Fagseminar og møte i Finnmarksnettverket for privatarkiv (FARK).

2023 blir et spennende år for privatarkiv i Finmarksbiblioteket

Med prosjektene Digitalisering av arkiver etter glemte grupper og Digitalt Verksted Finnmark går Finmarksbibliotekets privatarkiv inn i et nytt spennende år. Etnisitet og digital utvikling i arkivene utgjør bakteppet i prosjektene som ble satt i gang med Arkivverkets utviklingsmidler i 2022.

Bibliobattles 2022, mange deltakere i Troms og Finnmark

14.-19. november i år arrangerte Bibliogames sin årlige spillturnering Bibliobattles, i år ble det spillt i Minecraft. Det er fjerde året Bibliobattles arrangeres, og Troms og Finnmark var med for første gang. Turneringen fikk støtte fra Formidlingskompetanse i folkebibliotek -prosjektet .

Utviklingsmidler fra Arkivverket

Troms fylkesbibliotek har fått bevilget 400 000 kroner i utviklingsmidler fra Arkivverket. Midlene skal brukes til å utvikle en samhandlingsplan mellom aktørene og oppbygging av et arkivfaglig fylkesnettverk.

Utstilling av stillbilder fra innspillingen av filmen Brent Jord, 1969

Fotoarkivet i Finnmark fylkesbibliotek har laget en utstilling på Hildonen bakeri i Vadsø med stillbilder fra innspillingen av filmen , fotografert av Ole Zahl Mölö .

Til toppen