Aktuelt

Strømming av IBBY med samiske bokomtaler

Det siste av årets høstkurs fra IBBY ble holdt på Senja bibliotek forrige uke. I år kunne fylkesbiblioteket i samarbeid med Senja bibliotek og IBBY tilby direkte strømming av arrangementet slik at også de som ikke kunne delta på et av de fysiske kursene også fikk mulighet til å delta. 

Arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge

De to årlige arbeidsstipendene til forfattere bosatt i Nord-Norge nå lyst ut. Søknadsfrist er 15. mars 2023. 

Nordic Libraries Together i Bergen 09.-11. November 2022

Nordic Libraries Together er en årlig konferanse for ansatte i folke- og fylkesbibliotek etter initiativ fra det nordiske biblioteknettverket “NINja”, for faglig påfyll, idéutveksling og for å utvide arbeidsnettverk. Hovedfokus i år var på hvordan ledende bibliotek i Norden jobber med å involvere og aktivere sine lokalsamfunn.

Lesersørvis til barn-håndboka er ferdig!

Håndboka  kommer straks fra trykken, og vi gleder oss til å dele den med dere! 8. desember inviterer vi til lansering i regi av prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek.

«Snakk om å hoppe over terskler!»

Aktiv formidling er et bestilt videreutdanningstilbud fra OsloMet som er spesialdesignet for deg som jobber i folkebibliotek.

Velkommen til avslutningswebinar onsdag 23.november til prosjektet folkebibliotek som kunnskapsaktør 2.0

Prosjektperioden går mot slutt, og vi skal i dette avslutningswebinaret   se på hva har prosjektet har fått til og hvor går veien videre for kunnskapsaktørrollen i fylket .  

Workshop om privatarkivarbeidets fremtid i Troms og på Svalbard

Koordinering, magasinforholdene og bevaringsstrategier var stikkord for privatarkivnettverkets workshop på Statsarkivet i Tromsø.

Bibliobattles 2022

14.-20. november er det Gameweek og Bibliobattles arrangeres i folkebibliotek i hele Norge. Bibliobattles koordineres nasjonalt av organisasjonen Bibliogames og er tidenes største byggekonkurranse i Minecraft med bibliotekene som arena.

Arkivdagen 2022 – Skeive arkiver

Finmarksbiblioteket markerer Arkivdagen 2022 som i år har tema Skeive arkiver .  

Litterært fagseminar

Årets litterære fagseminar for skolebibliotekarer og lærere  i videregående skole ble gjennomført forrige uke. 

Til toppen