Giellavahkku - samisk språkuke

Samisk språkuke (25. -31. oktober) arrangeres i år for tredje gang. I den anledning besøker de samiske forfatterne June Sommer Strask, Heidi Persen og Karen Anne Buljo flere bibliotek i Troms og Finnmark.

Tromsø bibliotek fyller 150 år

Torsdag 7. oktober er det 150 år siden Tromsø bibliotek så dagens lys. Vi gratulerer! Feiringa varer i to uker til ende.

Bli med på norsk-russisk bibliotekseminar

Vi søker bibliotekarer fra fylket som kan dele erfaringer og bli med i dialogen med våre russiske kollegaer.

Digital hele livet

Folkebibliotekene er sentrale aktører i regjeringens strategi Digital hele livet.

Nasjonal bibliotekdag

1. september gikk Nasjonal bibliotekdag av stabelen og bibliotekene i fylket har vært med på markeringen.

Digital hjelp på Tromsø bibliotek og byarkiv

På Tromsø bibliotek og byarkiv har de starta med veiledning i digitale verktøy i samarbeid med kommunens servicetorg.

Nasjonal bibliotekdag 1. september

Folkebibliotekene i Troms og Finnmark markerer Nasjonal bibliotekdag 1. september hvert år og i år er temaet FNs bærekraftmål. På selve dag og dagene rundt kommer det til å være stor aktivitet med fokus på bibliotekenes tilbud og arbeid knyttet opp mot bærekraftsmålene.

En sommer som aldri før

Fra 1. juni til 31. august hvert år deltar barn på lesekampanjen Sommerles. Målet med kampanjen er å motivere barn til å vedlikeholde lesekunnskapene gjennom sommerferien, og å skape leseglede. 2021 ble nok et rekordår i Troms og Finnmark.

Fotografiets fødselsdag 19. august – World Photography Day

I år er det 195 år siden det første, vellykkede fotografiet ble tatt.

Bli rådgiver på fylkesbiblioteket i Vadsø

Vi tror det finnes bibliotekarer utenfor fylket vårt, som trenger et ekstra dytt eller en ekstra oppfordring til å søke på stillingene våre. Derfor vil vi gi deg noen flere grunner til å søke!