Oppsummering planer 2022

Fylkesbiblioteket har konkretisert det vi snakket om på felles planlegging på biblioteksjefmøtet 12.oktober 2021. Vennligst oppdater deres kalendere med datoene som allerede er klare, og følg med på fylkesbibliotekets nyhetsbrev og kalender for oppdatering av aktiviteter og datoer etter hvert.

Kjære kollegaer! En oppsummering fra norsk-russisk bibliotekwebinar

Dette var første gang fylkesbiblioteket arrangerte norsk-russisk bibliotekwebinar i forbindelse med Finnlitt. Tidligere har vi møttes fysisk. Her kommer en oppsummering fra det digitale møtet.

Nordisk litteraturuke

D enne uka har bibliotek i fylket markert Nordisk litteraturuke. I år er temaet Drømmer og lengsel i Norden og det er lest høyt fra tekster som favner temaet.

Arkivdagen 2021 - Barn i arkivet

Troms og Finnmark fylkesbibliotek markerer Arkivdagen 12. - 14. november digitalt i år. Årets tema er «Barn i arkivet».

Girl Tech Fest på Tromsø bibliotek og byarkiv

Tirsdag 2. november ble Girl Tech Fest feiret for sjette gang på Tromsø bibliotek og byarkiv. Hele 236 jenter på 4. t   rinn fra 14 skoler fikk leke med koding og teknologi.

Telefonkiosker har blitt til lesekiosker

Siden 2018 har seks verneverdige telefonkiosker i Finnmark blitt omgjort innvendig til Bok- og Lesekiosker for å stimulere til økt leselyst ved hjelp av gjenbruk.

Finnlitt er underveis

Festivalen er godt i gang og vi kan notere oss god stemning, godt oppmøte og strømming til store deler av fylket.

Under Nordlyset avsluttes med en samtale om havene som omgir Norge

Samtalen tar utgangspunkt i storverket Havlandet. Med stor entusiasme og innsikt har journalist Per Anders Todal skrevet Havlandet som han har fått strålende kritikker for. Mannen formidler havet og havets betydning for oss nordmenn på enestående vis.

Les for meg! - språk fra første stund

Sametingets lesekampanje Les for meg! - språk fra første stund lanseres i Bodø 27. oktober under Samisk litteraturdag på Stormen.

Lappekodisillen flytter hjem til Samisk arkiv

Med et fint og høytidelig arrangement ble Lappekodisillens hjemkomst markert på Diehtosiida i Kautokeino. Det ble en stor dag for Sápmi.