Kurs i spillformidling, del 2 med Bibliogames

I samarbeid med Fif-prosjektet tilbyr vi kurs i spillformidling, del 2. For å ta dette kurset må du enten ha tatt det digitale kurs 1 som ble tilbudt i høst, eller ha litt forkunnskap omkring dataspill. Det vil bli satt opp et spill-arrangement i samarbeid med Bibliogames i etterkant av kurset.

Dato
16. mars 2023
Tid
11:00 - 15:00
Sted
Tromsø bibliotek

Velkommen til kurs i spillformidling. Dette er del to av et kurs fra Bibliogames om spill og bibliotek. Kursholdere er Anders Grønning og Bjørn Lind. Kurset og lunsjen er gratis, men deltakere betaler egen reise. Påmelding til Ellen.larsen@tffk.no innen 14. mars.

Spillarrangementet i etterkant av kurset er frivillig å være med på, men det gir god læring i å se hvordan dette gjøres i praksis. Vi starter så snart vi kan etter 15.00.

Mer om innholdet i kurset

Introduksjon til rammene for spill i bibliotek. Åndsverkslov, bruksrettigheter, støtteordninger og innkjøpsordningen for norske spill. Gjennomgang av varierte formidlingsopplegg som plasserer spill innenfor alle rom i fireromsmodellen (rom for møter, læring, skaping og inspirasjon). Du vil kunne oppleve aktuelle spill på aktuell maskinvare med god anledning til å prøve selv.

Praktisk program

  • Minecraft i bibliotek

Vi ser på hvordan Minecraft kan brukes i lokale og online arrangementer. Samtidig viser vi hvordan kommunikasjonsverktøyet Discord kan brukes til å bygge et sosialt miljø rundt tilbudet.

Plattform: PC / Xbox Series X
Varighet: 30 min

  • Strømming, samspilling og community-bygging

Vi viser hvordan du kjøper og administrerer PC-spill via Epic, Microsoft Store og Steam. Vi beveger oss derfra til Twitch og Streamlabs, og demonstrerer kort et oppsett for samspilling via livestream.

Plattform: PC
Varighet: 45 min

  • VR med høy inspirasjonsfaktor og lav terskel

Vi introduserer tre virtual reality apper for kreativitet, reise og sosial hygge. Ved hjelp av dere demonstrerer vi Tilt brush, Wander, og ikke minst Acron, som kan kombineres med spill på mobil. 

Plattform: Oculus Quest 2 VR
Varighet: 30 min

  • Spillkoding og makerspace

Det lille elektroniske kortet Makey-makey kan programmeres til å skape alt fra et piano til en spillkontroller på få minutter. Vi bruker det gratis, nettleser-baserte kodeverktøyet Scratch, og viser hvordan man raskt kan komme i gang med koding av elektronikk og spill.

Plattform: Makey makey / PC
Varighet: 20 minutter

  • Turneringsverktøy og turneringstitler

Vi ser på hvilke spill som egner seg til turneringer, og holder en rask turnering i Rocket League ved hjelp av turneringsverktøyet Challonge. Dere er deltakerne, og får spille to og to på lag.

Plattform: Playstation 5
Varighet: 30 min

  • Introduksjon og sammenligning av alle av årets spillkonsoller

Til slutt tar vi en kjapp gjennomgang av de ulike systemene, med styrker og svakheter for bruk i bibliotek. Den gjenværende tiden kan brukes til å gå rundt og prøve systemene.

Plattform: Nintendo Switch, Xbox Series X, Playstation 5, Samsung Galaxy, Oculus Quest 2.
Varighet: 30 min

Praktisk informasjon: Det blir servert lunsj, gi beskjed ved påmelding om du har noen matmessige utfordringer vi bør vite om.

Arrangør

Troms og Finnmark fylkesbibliotek

Kontakt

Ellen Berg Larsen ellen.larsen@tffk.no
Til toppen