Litterært fagseminar Tromsungdom leser

Endelig er det mulig med et fysisk fagforum for skolebibliotekarer og norsklærere igjen. Vi ser fram til å møte nye og gamle skolebibliotekarer og lærere i Fylkestingssalen på Fylkeshuset i Tromsø. Bibliotekansatte og andre interesserte fra litteraturmiljøet er også velkommen.

Dato
26. oktober 2022
Tid
10:30 - 15:00
Sted
Fylkestingssalen, Fylkeshuset i Tromsø

Vi dekker lunsj for alle deltakere og reise for skolebibliotekar og én lærer fra hver skole i Troms.

Programmet i år kan by på et møte med forfatteren Sanne Mathiassen som var nominert til Havmannprisen i år. Havmannprisen er en litteraturpris som blir utdelt årlig med formål om å fremme nordnorsk litteratur og går til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning. Ved tildelingen legges det vekt på bøker med litterære og fortellermessige verdier som kombinerer kvalitet med folkelig appell. Hennes siste utgivelse er den dystopiske ungdomsromanen "Øya synker sakte" fra 2021.

Ingri Løkholm Ramberg vil gi oss et foredrag om samtidslitteratur med utgangspunkt i skjønnlitteratur fra/om/i Nord-Norge. Dette vil kunne inspirere til å gjøre bruk av god nordnorsk litteratur i undervisning og formidling for øvrig. I etterkant legges det opp til en samtale omkring hvordan vi kan bidra til å formidle samtidslitteraturen fra landsdelen også ut i skolen. Det vil bli en innledning om Litteraturstrategi for Nord-Norge ved rådgiver Ellen Berg Larsen fra Troms og Finnmark fylkesbibliotek

Som vanlig vil det bli en presentasjon av litteraturlista for 2022. Les om litteratur i den kulturelle skolesekken og se litteraturlister for de foregående årene

Les om Tromsungdom leser

Påmelding  Påmeldingsfrist er 14. oktober.

Program

10.30-11.00 Mingling med kaffe og te

11.00-11.10 Velkommen ved rådgiver Trine Mellem, Troms og Finnmark fylkesbibliotek.

11.10 -12.10 Ingri Løkholm Ramberg er ansatt ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet og har god kunnskap om nordnorsk litteratur. Hun vil holde et foredrag om samtidslitteratur med utgangspunkt i skjønnlitteratur fra/om/i Nord-Norge. Innledning ved rådgiver Ellen Berg Larsen.

Ellen Berg Larsen sin presentasjon (PDF, 709 kB)
Ingri Løkholm Ramberg sin presentasjon (PDF, 2 MB)

12.10-12.50 Lunsj 

12.50-13.30 Om Tromsungdom leser, bokpraten og presentasjon av litteraturlista ved Silje Johannessen, Tromsø bibliotek og byarkiv og Arne-Harald Steilbu, Senja bibliotek.

Silje Johannessen sin presentasjon (PDF, 388 kB)

13.30-13.45 Pause

13.45-14.30 Møt forfatteren Sanne Mathiassen i samtale med Ellen Berg Larsen, rådgiver ved Troms og Finnmark fylkesbibliotek. Sanne Mathiassen fra Finnsnes ble nominert til Havmannprisen i år. Hun har gitt ut flere romaner for ungdom, den siste er «Øya synker sakte» som kom i 2021.

14.30 Avslutning

Arrangør

Troms og Finnmark fylkesbibliotek

Kontakt

Trine Mellem trine.mellem@tffk.no
Til toppen