Privatarkiv

Leter du etter historiske arkivkilder, driver du med slektsforskning eller er du interessert i lokalhistorie? Vi har mange spennende arkiv fra privat sektor og er på jakt etter flere. 

Troms og Finnmark fylkesbibliotek har fylkesansvar for bevaring av arkiv etter private virksomheter, organisasjoner, bedrifter og personer. Vi koordinerer, gir råd, veileder og fungerer som nettverksbygger i feltet. Fylkesbibliotek er koordinator for privatarkiver mellom arkiv- og bevaringsinstitusjoner i Finnmark. For mer informasjon og nyheter om privatarkivene i Finnmark, se nettsiden finnmarksarkivene.no.  

Fylkesbiblioteket har en omfattende samling av privatarkiv. Den vokser stadig siden vi får inn nye arkiv og til deponering. Disse kan du søke opp i den nasjonale Arkivportalen eller lese i Digitalarkivet. 

Har du spørsmål om bruk av arkiv, arkivering, avlevering eller oppbevaring, ta gjerne kontakt på e-post eller telefon og avtal gjerne et besøk på biblioteket i Vadsø. 

Finmarksbiblioteket er fylkesbibliotekets lokalsamling for Finnmark og består av litteratur, fotografier og privatarkiv fra Finnmark og nordområdene. Finmarksbiblioteket er fellesbetegnelsen både på lokalsamlingen og formidling av denne. Samlingen befinner seg på biblioteket i Vadsø.

Artikkelliste

Til toppen