Nyhetsbrev september 2021

Her kan du lese nyhetsbrevet for september 2021.

 

BIBLIOTEKSJEFMØTE PÅ ISHAVSHOTELLET I TROMSØ 12. OG 13. OKTOBER 
Programmet oppdateres i vår kalender. Saker som ønskes tatt opp meldes til linda.m.tindholm@tffk.no innen 15. september. Kanskje du, eller noen du vet om, har gjort noe som bør deles med kollegaer i fylket? 12. oktober er forbeholdet biblioteksjefene som snart får en invitasjon. 
13. oktober arrangerer vi et bibliotekpolitisk seminar med tema Biblioteket i lokalsamfunnet. Potensial og utfordringer hvor vi inviterer biblioteksjefenes ledere og andre interesserte til å delta. Invitasjon til dette kommer til kommunens postmottak, med kopi til biblioteklederne.  Påmeldingsfrist 15. september.

TEMAMØTE MELLOM FOLKEBIBLIOTEKENE OG FYLKESBIBLIOTEKET – STRØMME FRA FINNLITT 
Tema for tirsdagsmøtet 21. september klokka 08.30 er Finnlitts strømmetilbud til folkebibliotekene. Glemt å svare på spørreskjemaet? Gjør det før temamøtet! Berlevåg, Skjervøy, Harstad, Vadsø, Kautokeino, Alta, Nesseby, Ibestad, Kjøllefjord, Kvæfjord, Gamvik, Alta vgs., Karasjok og Tana har alle takket ja til å motta ett eller flere strømmede arrangement. Vi har fått ett anonymt svar: Send skjema på nytt om ditt bibliotek ikke er nevnt her. 

FRIVILLIG PÅ FINNLITT I KIRKENES? 
Vi trenger frivillige til praktiske oppgaver som smittevern, rigging, publikumskontakt, forfatterkontakt, bokbad/samtaleledelse, henting/kjøring flyplass, sosiale medier og foto. Her er det mye å lære! Kontakt Ida Sagberg Zachariassen om du vil reise til Kirkenes for å jobbe som frivillig under festivalen. Fylkesbiblioteket dekker reise og opphold.  Fullt program finner du på festivalens nettsider. 

NORSK-RUSSISK BIBLIOTEKWEBINAR 
Tradisjon tro arrangerer fylkesbiblioteket norsk-russisk bibliotekseminar på Finnlitt. Her møtes bibliotekkollegaer og snakker om biblioteksaker. Vi deler erfaringer og belyser biblioteksakene fra begge sider av landegrensen. I år blir det digitalt. Bli med! Påmelding til helga.pettersen@tffk.no.  

SJEKK INFORMASJON OM DITT BIBLIOTEK PÅ VÅR OVERSIKT OVER FOLKEBIBLIOTEK I FYLKET 
På våre nettsider ligger en oversikt over alle folkebibliotekene i fylket med kontaktinformasjon og lenke til bibliotekets nettside. Se over og meld til trine.mellem@tffk.no hvis informasjonen ikke er riktig.  

FINSK BIBLIOTEKTJENESTE  
Helga Pettersen er ansvarlig for finsk bibliotektjeneste ved fylkesbiblioteket i Vadsø. Hun kan kontaktes på helga.pettersen@tffk.no.  

VIL DITT BIBLIOTEKT HA ARRANGEMENT I GIELLAVAHKKU/SAMISK SPRÅKUKE UKE 43? 
Kontakt edel.olsen@tffk.no. Kom gjerne med forslag til hvilken type arrangement dere ønsker og konkrete innspill på forfattere. 

BARNE&UNGDOMS-FORUM OM BØKER FOR SVAKE LESERE 
Neste møte i B&U-forum er 5. oktober 12.30-14.00 med tema Bøker for svake lesere. 
Møtet foregår på Teams. Gi gjerne beskjed til ida.sagberg@tffk.no om du kommer. 

TILBAKEMELDING FRA NASJONAL BIBLIOTEKDAG 
Hvordan ble Nasjonal bibliotekdag markert på ditt bibliotek? Send en liten tilbakemelding, gjerne med et bilde klarert for bruk på nettsiden, til linda.m.tindholm@tffk.no.  

HVILKE DIGITALE TJENESTER ABONNERER DITT BIBLIOTEK PÅ?  
Vi ønsker oss en oversikt over hvilke digitale tilganger de enkelte folke- og skolebibliotekene abonnerer på. Svar kan sendes til trine.mellem@tffk.no.  

GJENNOMGANG OG MARKEDSFØRING AV NYE BOOKBITES 
Vi inviterer til en gjennomgang av nye BookBites tirsdag 14. september 08.30.  Fylkesbibliotekene og BS skal lage en markedsføringskampanje for BookBites. Er det noen av dere som ønsker å bidra i arbeidsgruppa? Meld fra så raskt som mulig til tanmayo.olsen@tffk.no.  

WEBINAR OM ROM FOR KULTUR – EN RESSURS I UTBEDRINGEN AV KULTURARENAER I TROMS OG FINNMARK  
Fylkeskommunen har en tverrfaglig satsing på arena, hvor vi jobber for økt bevissthet rundt kvaliteten på kulturarenaer i vårt fylke. Satsingen heter Rom for kultur. Vi inviterer ansatte i kommunene i Troms og Finnmark som jobber mot kulturfeltet til et to-timers seminar fredag 1. oktober. Vi oppfordrer bibliotekene til å delta. Informasjon og påmelding. 

NASJONALBIBLIOTEKETS PROSJEKTBANK VIDEREUTVIKLES 
Alle prosjekteiere har nå mulighet til å legge til ekstra informasjon om prosjektene sine. For eksempel lenker og filer. For å gjøre dette må man først logge seg på bibliotekutvikling.no og be om administratortilgang for biblioteket man er tilknyttet - hvis man ikke har administratortilgang fra før. Se eksempel Geoteket-Nytt Bibliotek og geologisenter. 

SAVNER DU BØKER FJERNLÅNT TIL VÅLER BIBLIOTEK? 
Våler folkebibliotek brant ned til grunnen i april i år. I denne brannen gikk også fjernlånsbøker fra andre bibliotek i Norge tapt.  

Til toppen