Nyhetsbrev oktober 2021

Her kan du lese nyhetsbrevet for oktober 2021.

 

TEMAMØTE MELLOM FOLKEBIBLIOTEKET OG FYLKESBIBLIOTEKET 
Tirsdagsmøtet 19. oktober klokka 08.30 har et åpent tema hvor dere kan melde inn saker til trine.mellem@tffk.no, eller i løpet av biblioteksjefmøtet. 

BIBLIOTEKSJEFMØTET 12. OG 13. OKTOBER 
Vi gleder oss til å se mange av dere på biblioteksjefmøtet. Se fullstendig program. Vi skal planlegge for 2022 og ber dere om å ta med datoer som dere vet er bundet opp allerede. Se oversikt over temaer til informasjon og diskusjon.  

BLI MED PÅ DIGITALT NORSK/RUSSISK BIBLIOTEKSEMINAR 27. OKTOBER 
Vi skal snakke om Shared reading, markering av forfatterjubileum og bibliotekene etter pandemien. Se fullstendig program. Det er mulig å delta på deler av dagen. 

NORDISK LITTERATURUKE  
Nordisk litteraturuke er en av kampanjene fylkesbiblioteket og bibliotekene i fylket har avtalt å markere med felles kampanje. Årets tema er Drømmer og lengsel i Norden og nordisk litteraturuke har valgt ut to bøker de vil fokusere på. Det kommer en oversikt over øvrig nordisk litteratur som kan knyttes til temaet. Vi oppfordrer til at dere også bruker lokal litteratur. 

PÅMELDING OG BESTILLING AV PREMIER TIL SOMMERLES 2022 
De som ønsker premier og PR materiell til Sommerles 2022 må bestille dette hos BS Eurobib innen 22. oktober. Bibliotek som ønsker å melde seg av eller på Sommerles må gjøre dette så raskt som mulig, siste frist er 1. desember.  

SKAL DU VISE FINNLITT PÅ DITT BIBLIOTEK? 
Meld inn til finnlitt@tffk.no hva og når, så får du tilsendtstrømmelenke. Frist 20. oktober. Se oversikt over arrangementene og nedlastbart materiell til utskrift og digital markedsføring. Om du ikke får skrevet ut trykt plakat sjøl, meld fra til finnlitt@tffk.no innen mandag 11. oktober 12.00. 

HAVLANDET MED ANDERS TODAL I SAMTALE MED JOHN GUSTAVSEN PÅ SENJA BIBLIOTEK 
Siste arrangement under formidlingsparaplyen Under Nordlyset blir 4. november klokka 19.00 på Senja bibliotek.   Arrangementet strømmes direkte til bibliotek i Troms og Finnmark via bibliotekets YouTube-kanal. Opptaket vil være tilgjengelig for bibliotekene i 24 timer. Ta kontakt med mads.munkvold@tffk.no hvis ditt bibliotek ønsker å vise strømmen direkte eller i opptak dagen etter. 

DIGITALT FAGSEMINAR - LITTERATURFORMIDLING FOR LÆRERE OG SKOLEBIBLIOTEKARER I TROMS OG FINNMARK "TROMSUNGDOM LESER" 20. OKTOBER 
Vi minner om at også ansatte i folkebibliotekene kan delta på litteraturformidlingsseminaret. Det er mulig å delta på deler av dagen.  

SØKEKURS FOR BIBLIOTEKANSATTE 
Faktisk.no holder et strømmet søkekurs for bibliotekansatte onsdag 10. november 12.00 til 13.00. Lenke til kurset kommer i kalenderhendelsen. 

ØKT BUDSJETT TIL INNKJØP I BOOKBITES 
Vi øker innkjøpsbudsjettet for e-bøker med kr 150 000 i år. Dette er mulig siden vi ikke lenger betaler for PressReader. 

IBBY – NORSK BARNEBOKFORUM 
Sted og datoer for årets høstkurs fra IBBY er klare. Det skal være tre fysiske arrangementer. Arrangementet fra Senja bibliotek strømmes. Informasjon om program og påmelding kommer fra arrangørbibliotekene. Vi lenker til disse fra våre nettsider så snart de er klare.   

GIELLAVAHKKU - SAMISK SPRÅKUKE  
Språkuka arrangeres for tredje gang i år i uke 43, 25. -31. oktober. I den anledning vil de samiske forfatterne Karen Anne Buljo, June Sommer Strask og Heidi Persen besøke flere folkebibliotek i Troms og Finnmark. Om Giellavahkku - Samisk språkuke 2021  

SÁMI GIRJJÁLAŠVUOĐABEAIVVIT/SAMISKE LITTERATURDAGER 
Sametingets bibliotek inviterer til samiske litteraturdager på Diehtosiida i Kautokeino 9. og 10. november. Arrangementet er åpent for alle. 

KUNSTEN Å KOMMUNISERE MED EN TENÅRING 
Tromsø bibliotek og byarkiv inviterer til Kunsten å snakke med tenåringen når hjernen er under ombygging onsdag 13. oktober 19.00-20.30. Arrangementet vil også strømmes og blir liggende på bibliotekets YouTube-kanal i en måned. 

HAR DU EN GOD IDÉ TIL Å DRIVE AKTIV FORMIDLING I ELLER UTENFOR BIBLIOTEKET DITT? 
Da kan du søke midler hos Nasjonalbiblioteket. Du finner mange gode ideer til formidlingstiltak i prosjektbanken. Søknadsfristen 11. oktober.

Til toppen