Nyhetsbrev juni 2021

Her kan du lese nyhetsbrevet for juni 2021.

 

TEMAMØTER MELLOM FOLKEBIBLIOTEKENE OG FYLKESBIBLIOTEKET 
Tirsdag 15. juni klokka 08.30 inviterer vi til en markering for Aud Tåga som blir pensjonist 30. juni. Det blir anledning for de som ønsker det å si noen ord til Aud. Det blir uformelt og lav terskel. Invitasjon sendes til alle folkebibliotekene. 

BARNE- OG UNGDOMSFORUM: LESEKAMPANJER 
Neste møte i forumet er tirsdag 8. juni 12:30-14:00 med tema Lesekampanjer. Møtene er åpne for alle bibliotekansatte i fylket. Nye deltakere kan sende påmelding til Ida Zachariassen SagbergAgenda og lenke til møtet. 

DEN NORDNORSKE LITTERATURSTRATEGIEN 

FOLKEBIBLIOTEK SOM KUNNSKAPSAKTØR 
Oppsummering fra avslutningsseminaret. Den lukka gruppa Folkebibliotek som kunnskapsaktør på Forum bibliotekutvikling.no fortsetter.   
Aud Tåga takker alle som har deltatt i det treårige prosjektet Folkebibliotek som kunnskapsaktør for samarbeidet. 

FINNLITT LANSERER PROGRAM 
Onsdag 16. juni slipper Finnlitt sitt festivalprogram på festivalens nettsider og med et fysisk arrangement på Sør-Varanger bibliotek klokka 13.30. Programlanseringa legges ut i opptak på festivalens Facebook-sider 17. juni.  
Finnlitt foregår i Kirkenes fra 28.-30. oktober 2021. Vil du være frivillig arbeidende bibliotekar? Kontakt Ida Zachariassen Sagberg
 
FINNLITT-ARRANGEMENT TIL DITT BIBLIOTEK? 
En rekke festivalarrangement strømmes så du kan vise dem på skjerm i ditt bibliotek i løpet av festivalen. Programpostene vil være tilgjengelige i minst ett døgn fra visning, så du kan vise dem når det passer best for deg, og skreddersy et spennende Finnlitt-program lokalt.  
Mer informasjon kommer på e-post. Spørsmål kan sendes til Ida Zachariassen Sagberg.  

NORSK-RUSSISK BIBLIOTEKSEMINAR 
Onsdag 27. oktober arrangerer vi digitalt norsk-russisk bibliotekseminar for bibliotekansatte i fylket og russiske bibliotekarer. Vi ser etter fem bibliotekarer som ønsker å delta på en digital shared reading-økt sammen med russiske bibliotekarer i forkant av seminaret. Samme tekst leses høyt på begge språk, og kursholder leder en samtale om teksten med tolk til stede.  
Ta kontakt med Helga Pettersen for mer informasjon og påmelding. 

STRØMMING AV FORFATTERBESØK - SOMMERLESAVSLUTNING 
Bibliotekene i Alta, Nordkapp, Senja og Harstad får besøk av Mari Moen Holsve i uke 34. Arrangementet i Senja skal strømmes. Hvis ditt bibliotek vil lage et arrangement rundt strømminga må du ta kontakt med jorun.irene.jakola@tffk.no seinest 10. juni. 

FYLKESBIBLIOTEKET FÅR NYE NETTSIDER 
Fylkesbiblioteket lanserer nye nettsider i løpet av juni. Dere finner dem snart på fylkesbibliotek.tffk.no. Nettsidene vil erstatter våre tidligere nettsteder finnmarkfylkesbibliotek.no og bibiotek.tromsfylke.no. 

NYE NETTSIDER FOR FOLKEBIBLIOTEKENE I FINNMARK 
Vi jobber på spreng med å få ferdig nettsidene til folkebibliotekene i Finnmark. I samarbeid med IT-selskapet Gnist planlegger vi lansering i løpet av juni. 

NY ADRESSE TIL [STÆRKERE] 
I prosjektet [Stærkere] psykisk helse for barn og unge har Tromsø bibliotek og byarkiv knyttet bøker, tegneserier og film de har opp mot aktuelle temaer innen psykisk helse. Les litt om de ulike temaene og finn bøker knyttet til disse. Vi oppfordrer til å lenke til søket på nettsidene og å promotere det tilskolene og direkte til barn og ungdom. 

FRITT ORD - TILSKUDD TIL LITTERATURFORMIDLING I BIBLIOTEKENE  
Bibliotekene kan søkes om 60 000 kroner fra Fritt Ord for tiltak i biblioteket under temaet «fri tanke/fri tale». Man kan søke alene eller sammen. En samarbeidssøknad vil styrke muligheten for å motta tilskudd. Kontakt Mads Munkvold for spørsmål i forbindelse med søknaden, innhold, samarbeid i fylket eller arrangement på biblioteket. 

SENIORNETT - DIGITAL FESTIVAL 
Årets tema på Digital festival (tidligere SeniorSurfDagen) er Spill for seniorer. Festivalen arrangeres 20.-23. september. Ta kontakt med din lokale Seniornett-forening hvis du ønsker å arrangere dagene i ditt bibliotek.  Seniornett har fått midler fra Stiftelsen Dam slik at lokalforeninger kan søke om tilskudd til lokale arrangementer. I tillegg oppfordrer de til et nybegynner-tema under festivalen. 

Til toppen