Nyhetsbrev august 2021

Her kan du lese nyhetsbrevet for august 2021.

 

TEMAMØTE MELLOM FOLKEBIBLIOTEKET OG FYLKESBIBLIOTEKET - MARKERING AV NASJONAL BIBLIOTEKDAG 
Tema for tirsdagsmøtet 17. august klokken 08.30 er markering av Nasjonal bibliotekdag. Vi forteller hva vi har forberedt og dere kan dele hvordan biblioteket har planlagt å markere dagen og få inspirasjon fra hverandre. 

NY VERSJON AV BOOKBITES LANSERES 17. AUGUST 
Vær obs på at appen ikke vil være tilgjengelig for bruk deler av denne datoen. Vi oppfordrer dere til å sette dere inn i den nye versjonen og har invitert til en gjennomgang fredag 3. september.  

 MELD DERE PÅ SAMLINGER I 23 TING OM Å FORMIDLE PÅ NETT!  
Lær om rammer og markedsføring, bokvideoer, å ta enkle bilder eller om lesesirkler på nett. Diskuter og gjør oppgaver med kollegaer i Troms og Finnmark. Kurset går over fem samlinger. Velg hvilken ukedag som passer for deg. Oppstart 6. september. Frist for påmelding til Mads Munkvold er 27. august.  Kurset på Bibliotekutvikling  
 
STRØMMING AV SOMMERLESAVSLUTNING MED MARI MOEN HOLSVE 
Det er fortsatt mulighet for bibliotek i Troms og Finnmark til å melde seg på Sommerlesavslutning med Mari Moen Holsve. Arrangementet strømmes fra Senja bibliotek onsdag 25. august klokka 17.30. Frist for påmelding til Mads Munkvold er mandag 16. august. Deltakeravgift er 500 kroner. 
 
DIGITAL LESESIRKEL MED FINNLITT-TEKST (SHARED READING) 
Fylkesbiblioteket inviterer lånere i fylket til Lytt | Prat, en digital lesesirkel på Teams etter metoden shared reading. Tekstene vil være av Finnlitt-aktuelle forfattere. 2. september og 7. oktober kl. 18.  
Del gjerne facebookarrangementet eller vår kalender. Les mer om shared reading på fylkesbibliotekets nettsider.  

FRIVILLIG PÅ FINNLITT? 
Vil du reise til Kirkenes og bidra under festivalen fra 27.til 30. oktober? Ta kontakt med Ida Zachariassen Sagberg

FYLKESBIBLIOTEKET HAR FÅTT NYE NETTSIDER 
Som dere kanskje har oppdaget har fylkesbiblioteket fått nye nettsider.  Vi håper dere finner det dere har bruk for og ønsker oss tilbakemeldinger av alle slag.  

PRESSREADER AVSLUTTET 
Vi minner om at abonnementet på PressReader opphørte 30. juni i år. Husk å fjerne eventuelle lenker på bibliotekets nettsider. 

TILGANG TIL BIBLIOTEKVERSJONEN AV LOVDATA PRO 
Vi minner om at alle bibliotek kan få gratis tilgang til Lovdata Pro. Bibliotekversjonen inneholder lover, forskrifter og dommer. Den er lettere moderert, men gir tilgang til de samme rettskildene som fullversjonen.  

NASJONALBIBLIOTEKET LYSER UT MIDLER TIL AKTIV FORMIDLING I BIBLIOTEK   
Har du en god idé til å drive aktiv formidling i eller utenfor biblioteket ditt? Da har du sjansen til å søke midler til aktiv formidling for 2022.  Søknadsfrist er 11. oktober.  

NASJONAL BIBLIOTEKSTRATEGI 2020-2024 
Se referat fra møtet i strategisk råd 2. juni og status for arbeidet med bibliotekstrategien. Begge deler gir innsikt i Nasjonalbibliotekets tilbud og planer.  Legg merke til tiltak 8 under Formidling: Utdanningsdirektoratets tilskuddsordning til skolebibliotek forlenges til og med 2023. Det framgår ikke av Udir sine sider, og er kanskje ikke kjent for alle. 

NASJONAL BIBLIOTEKSTATISTIKK FOR 2020 
Statistikken kom i slutten av juni, og viser som forventet økt bruk av digitale medier og nedgang i fysisk bokutlån i folkebibliotekene. Ta i bruk tallgrunnlaget i eget strategisk arbeid og del gjerne eventuelle resultater og undring med oss og hverandre.  

BIBLIOTEKLEDERKONFERANSEN 2021 
Nasjonalbiblioteket ber oss minne om Biblioteklederkonferansen 2021 som arrangeres i Oslo 20. og 21. oktober. Påmeldingsfrist 15. august.  

 

Til toppen