IBBY - Norsk barnebokforum

Logo til IBBY Norsk Barnebokforum - Klikk for stort bildeIbby - Norsk barnebokforum tilbyr presentasjoner av årets bøker for barn og ungdom.  

Høstkursene 

IBBY tilbyr fysiske kurs med presentasjon av årets barne- og ungdomslitteratur. Tilbudet gjelder for bibliotek i Troms. Bibliotekene betaler for kursene og vi koordinerer disse. Grunnpakken består av tre kurs hvor årets bildebøker, barnebøker og ungdomsbøker presenteres. I tillegg kan man kjøpe kurset med presentasjon av fagbøker. I Troms og Finnmark presenteres også nye samisk utgivelser. 

Gjennom avtaler med IBBY har vi fått tillatelse til å strømme et av arrangementene til enkelte bibliotek. 

Kostnader og koordinering 

I fylket er kostnadene for fysiske arrangementer fordelt mellom fylkesbiblioteket og arrangementsbibliotekene. 
Det er opp til det enkelte arrangørbibliotek om de ønsker kreve deltageravgift for å dekke egne utgifter. 

  • Grunnpakken kr 18 000, av dette dekker fylkesbiblioteket kr 8 000.
  • Fagbokkurset kr 4 000.
  • Kurset med samisk barne- og ungdomslitteratur dekkes av fylkesbiblioteket. 

Det vil være lavere priser for de som mottar høstkurset via strømming . Hvert av kursene har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. Vi koordinerer og samarbeider med bibliotekene og IBBY om arrangement og kostnader.   

IBBY – Norsk barnebokforum 

IBBY utarbeider hvert år boklister over presenterte bøker. Disse listene er gode redskaper for å få et innblikk i og en oversikt over bøker du kan formidle til dine lånere.  

Norsk barnebokforum er den norske seksjonen av International Board on Books for Young People. Oppgaven er å arbeide for å fremme god barne- og ungdomslitteratur, norsk og oversatt, både tekst og illustrasjon, først og fremst gjennom sin informasjonsvirksomhet.

Til toppen