Finnmark internasjonale litteraturfestival

Illustrasjonen viser et kart over Finnmark med barnefigurer som kommer flyvende inn på rosa og turkise bøker. De flyr mot Kirkenes. Over kartet er et nordlys lagd av strekeri rosa, grønt og hvitt på petrol bakgrunn, og teksten Finnmark internasjonale litteraturfestival står skrevet i hvitt over nordlyset. Kartet over Finnmark er lys turkis på mørk petrol bakgrunn, med Finnlitt sin logo i rosa og petrol i høyre hjørne nederst. - Klikk for stort bildeFestivalkart av festivaldesigner Jenny Løvlie Jenny Løvlie På toppen av Europa, ved Barentshavet, nært Finland og Russland, arrangerer Troms og Finnmark fylkesbibliotek hvert andre år Finnmark internasjonale litteraturfestival.

Finnlitt byr på litteraturglede, opplevelser, kunnskap og debatt, i tett samarbeid med vertsbibliotekene der festivalen arrangeres.

Finnlitt 2021

Finnmark internasjonale litteraturfestival ble arrangert i Kirkenes 27.-30. oktober 2021 med tema UNDERVEIS. Dette var den sjette festivalen i rekka. Vi søkte ekstern støtte for å gjennomføre festivalen, og er takknemlige for våre samarbeidspartnere og støttespillere, nasjonalt, regionalt og lokalt.

Festivalens program i sin helhet Aktørene som deltok

Målsetning

  • inspirere barn, ungdom og voksne i Finnmark til å bli aktive litteraturbrukere 
  • være et møtested for litteraturarbeidere og litteraturinteresserte i Finnmark 
  • formidle ny og eldre litteratur fra Finnmark og nabolandene i nord 
  • formidle verdenslitteratur til Finnmarks befolkning 

Følg oss på Facebook   Følg oss på Instagram 

Besøk vår nettside

Digitalt tilbud

Disse digitale arrangementene er tilgjengelig på nett gratis også etter festivalen:

Finnlitt for bibliotekene

Finnlitt var ett av fylkesbibliotekets store formidlingstiltak i høst. Flere arrangement ble strømmet til bibliotek i fylket, som fikk muligheten til å vise festivalen på skjerm for sine gjester. Seks programposter ble sendt offentlig og gratis for alle. Ti arrangement ble strømmet eksklusivt for bibliotek. Dette ga oss en unik mulighet til å løfte fram festivalens innhold, og nå ut til flere litteraturinteresserte. Tjue bibliotek i fylket valgte å vise ei digital Finnlitt-sending, og evalueringa vår viser at tilbudet var en suksess. 

  • Nordlige identiteter, unge poeter er tilgjengelig for bibliotek som ønsker å vise arrangementet til og med 29. april. Ta kontakt med Ida Zachariassen Sagberg for å få lenke.

All praktisk informasjon til bibliotekene

Til toppen