Finnmark internasjonale litteraturfestival

Illustrasjonen viser et kart over Finnmark med barnefigurer som kommer flyvende inn på rosa og turkise bøker. De flyr mot Kirkenes. Over kartet er et nordlys lagd av strekeri rosa, grønt og hvitt på petrol bakgrunn, og teksten Finnmark internasjonale litteraturfestival står skrevet i hvitt over nordlyset. Kartet over Finnmark er lys turkis på mørk petrol bakgrunn, med Finnlitt sin logo i rosa og petrol i høyre hjørne nederst. - Klikk for stort bildeFestivalkart av festivaldesigner Jenny Løvlie Jenny Løvlie

På toppen av Europa, ved Barentshavet, nært Finland og Russland, arrangerer Troms og Finnmark fylkesbibliotek hvert andre år Finnmark internasjonale litteraturfestival. Finnlitt byr på litteraturglede, opplevelser, kunnskap og debatt, i tett samarbeid med vertsbibliotekene der festivalen arrangeres.

Finnlitt 2024

Finnmark internasjonale litteraturfestival 2024 skal være i Alta fra 29. februar til 2. mars. Det blir den sjuende festivalen i rekka. Vi søker ekstern støtte for å gjennomføre festivalen, og er takknemlige for våre samarbeidspartnere og støttespillere, nasjonalt, regionalt og lokalt. Temaet for festivalen annonseres i april. Har du ideer, innspill og ønsker til festivalen? Ta kontakt med Ida Zachariassen Sagberg.

Målsetning

  • inspirere barn, ungdom og voksne i Finnmark til å bli aktive litteraturbrukere 
  • være et møtested for litteraturarbeidere og litteraturinteresserte i Finnmark 
  • formidle ny og eldre litteratur fra Finnmark og nabolandene i nord 
  • formidle verdenslitteratur til Finnmarks befolkning 

Følg oss på Facebook   Følg oss på Instagram 

Besøk vår nettside

Digitalt tilbud

Finnlitt er ett av fylkesbibliotekets største formidlingstiltak. Flere arrangement fra Finnlitt 2021 ble strømmet fra Sør-Varanger bibliotek til bibliotek i fylket, som fikk muligheten til å vise festivalen på skjerm for sine gjester. Seks programposter ble sendt offentlig og gratis for alle. Ti arrangement ble strømmet eksklusivt for bibliotek. Dette ga oss en unik mulighet til å løfte fram festivalens innhold, og nå ut til flere litteraturinteresserte. Tjue bibliotek i fylket valgte å vise ei digital Finnlitt-sending, og evalueringa vår viser at tilbudet var en suksess. Disse digitale arrangementene fra Finnlitt 2021 er tilgjengelig på nett gratis også etter festivalen:

Til toppen