Tromsø bibliotek fyller 150 år

Oversiktsbilde over publikum på troms bibliotek og byarkiv og byen bak - Klikk for stort bilde Mark Ledingham, Tromsø bibliotek og byarkiv  Torsdag 7. oktober er det 150 år siden Tromsø bibliotek så dagens lys. Vi gratulerer! Feiringa varer i to uker til ende.

Mandag var det jubileumsåpning med åpningshilsen ved biblioteksjef Mona Magnussen, kunstnerisk innslag og avduking av to utstillinger. Èn som tar for seg bibliotekets historie lokalisert på forskjellige adresser i byen, og en som heter Bøker og litteratur gjennom 150 år som presenterer ei bok for hvert år biblioteket har eksistert.

Ordføreren på scenen med publikum foran. - Klikk for stort bildeOrdfører Gunnar Wilhelmsen snakka om hvor viktig biblioteket i sin hilsen. Mark Ledingham, Tromsø bibliotek og byarkiv.    Utstillinga om bibliotekets lokaler kan man oppleve enten som en guidet historisk byvandring eller ved å gå ei løype innom alle stedene hvor biblioteket har holdt til og få informasjon ved å skanne qr-koder på bygningene.

Feiringen strekker seg fra 4. til og med 16. oktober med mange ulike arrangementer for folk i alle aldre.

Se programmet og bli med på feiringa!