Strålende bransjetreff

Tekst på en ppt - Klikk for stort bildeDet store spørsmålet

Årets bransjetreff for litteraturmiljøet i Nord-Norge ble avviklet i strålende sol i Harstad 30. juni og 1. juli.

Bransjetreffet starta med at Sigrid Agnethe Hansen og Ingvild Solstad-Nøis mottok hvert sitt arbeidsstipend på 100 000 kroner fra fylkesråd for næring, plan, kultur og miljø, Marlene Berntsen Bråthen. 

Her kan du lese mer om tildelingen.

På programmet etter lunsj sto debatten "Hør på meg!" Fri tale på nett. Det ble en fin og tankevekkende debatt om ytringsfrihet i kommentarfeltene med Erlend Elias Bragstad, Anki Gerhardsen og Hanne Thode ledet av Kjell Rune Henriksen. 

Debatten kan du få med deg her.

Deretter var deltakerne invitert til å komme med innspill til litteraturstrategien etter en innledning av Ida Zachariassen Sagberg. Det kom et bredt spekter av innspill som vi vil jobbe videre med når strategien skal revideres. 

Siste post for dagen var en samtale mellom de to stipendmottakerne ledet av Therese Bakkevoll.

 

Dag to starta med programposten Det nye nord, et prosjekt ledet av Marit Laland ved Nordland fylkesbibliotek om med Pål Moddi Knutsen som kunstnerisk leder. I prosjektet skal åtte artister fra nord ut på feltopphold i Nord-Norge for å la seg inspirere av folket, naturen, historiene og stemningen og skape ny musikk med nye ord som beskriver landsdelen. Etter en innledning av Marit Laland fikk vi møte en av poetene, Ingvild Austgulen i en god samtale med forfatter Caroline Kaspara Palonen.

Hør Ingvild Austgulen flotte framføring av sin sin tekst om Måsen

Finnmark internasjonale litteraturfestival var ansvarlig for posten hvor biblioteksjef Sonja-Kristin, lærer Ingvild Heimstad Iversen og festivalleder Anita Overelv samtalte om hva festivaler betyr for forfattere, bibliotek og andre i bransjen. samtalen ble ledet av Sylvi Inez Liljegren og noe av det som kom fram var viktigheten av å rendyrke litteraturfestivaler og å få litteratur inn på programmet på for eksempel musikkfestivaler.  Et annet godt tips kan være å hente inn forfattere av bøker som er grunnlag for spill og å se til musikkfestivaler for å lære hvordan man henter inn sponsormidler.

Dagen ble avslutta med en samtale mellom Anja Borg Andreassen fra Tromsø bibliotek og byarkiv og biblioteksjef Sonja-Kristin Granaas fra Alta om hva bibliotekene kan gjøre for å løfte den nordnorske litteraturen.

Til toppen