Sommerlesfest og turné i Finnmark 2022!

 Mari Moen Holsve står på scenen på Sør-Varanger bibliotek - Klikk for stort bildeMari Moen Holsve på Sommerlesfest i Sør-Varanger. Sør-Varanger bibliotek  

Mari Moen Holsve, forfatter av Sommerlesfortellingen, har igjen vært på populær Finnmarkstur. For første gang har også bibliotekene kunne få strømme eksklusivt fra et bibliotek live til del av sine lokale arrangement.

Turnéen startet i Finnmark mandag 12. september i Hasvik og avsluttet helt nord i Honningsvåg 16. september. Mari selv melder om flott turné med proffe bibliotek og entusiastiske barn og unge!

Torsdag 15. september hadde Sør-Varanger bibliotek Sommerelesfest for å markere avslutningen på årets lesekampanje. Det kom masse folk og ble en kjempegøy fest! Det store høydepunktet var et besøket av Sommerlesforfatter Mari Moen Holsve på slutten som holdt opplegg til glede for både store og små. Et opplegg som var tilpasset å kunne strømmes. Sør-Varanger opplyser at de er veldig fornøyd med årets kampanje og har hatt hele 245 deltakere og over 250 000 leste sider! De gleder seg allerede til Sommerles 2023!

Opplesning av spørsmål fra andre bibliotek under Sommerlesfesten i sør-Varanger. - Klikk for stort bildeStrømming av Sommerlesfesten fra Sør-Varanger bibliotek. Bilde fra Youtube.     Vadsø bibliotek var et av bibliotekene som strømmet Mari fra Sør-Varanger live i siste del av sitt Sommerlesarrangement. Vadsø bibliotek forteller at strømmingen fungerte utmerket! Mot slutten da   Mari åpnet for spørsmål ville mange barn komme med tips til Mari om neste år, så Ola, en ansatt på Vadsø bibliotek, skrev så fort han kunne inn på iPaden. Vadsø bibliotek forteller at det var bra det ble lest opp og at barna her fikk svar og en følelse av å være litt med sammen med Kirkenes, noe de likte veldig godt! På Vadsø bibliotek har det vært en flott fest og deltakerne hadde det ordentlig gøy!

I tillegg har Mari besøkt bibliotekene i Hasvik , Hammerfest, Nordkapp og Måsøy.  Mari Moen Holsve foran barn på Nordkapp bibliotek. - Klikk for stort bildeMari Moen Holsve og ivrige sommerlesere på Nordkapp bibliotek. Kimera Skollenborg

Til toppen