Ny biblioteksjef i Sør-Varanger

Portrett av biblioteksjef Birgit Risan foran bokhylle - Klikk for stort bilde Fredrik K. Moldvær  Birgit Wøhni Risan er den nye biblioteksjefen i Sør-Varanger. Hun startet i jobben 1. februar i år.

Birgit er utdannet bibliotekar fra UiT og jobbet på arkivet i Sør-Varanger kommune før hun ble tilbydd stillingen på biblioteket. Hun vokste opp i Kirkenes og er godt kjent i lokalsamfunnet og brukte biblioteket mye i sin barndom. Birgit sier hun gleder seg til å bli kjent med kollegaer i fylket og i region øst. Hun deltar i den nasjonale oppfølgingen av nye biblioteksjefer, som er et samarbeid mellom fylkesbibliotekene.

22. februar besøkte hun fylkesbiblioteket i Finnmark for å bli kjent med oss, våre møteplasser og hva vi gjør for hverandre. På møtet hilste hun på alle rådgiverne som fortalte om sine og fylkesbibliotekets oppgaver og formål. Senere planlegger fylkesbiblioteket et gjenbesøk i Sør-Varanger og et møte med biblioteksjefen og hennes ledere i kommunen. Dette er fylkesbibliotekets nye rutiner for å ta imot nye biblioteksjefer i fylket. Det første året vil fylkesbiblioteket følge opp den nye biblioteksjefen og utnevner en kontaktperson blant rådgiverne på fylkesbiblioteket.

Vi ønsker Birgit velkommen til biblioteksektoren i Troms og Finnmark og ønsker lykke til fremover i Sør-Varanger.

Til toppen