Nasjonal bibliotekdag

Bilde av bokustilling med logoer - Klikk for stort bilde  1. september gikk Nasjonal bibliotekdag av stabelen og bibliotekene i fylket har vært med på markeringen.

Mange av bibliotekene har utvidet markeringen over flere dager. På tilbakemeldingene ser vi at kreativiteten har vært stor med mange ulike aktiviteter, både for barn, unge og voksne. Årets tema er FNs bærekraftsmål og veldig mange har laget utstillinger med bøker og plakater som kan knyttes til de ulike målene.  Kake, kaffe, brus og annet snadder er spandert på de som har tatt turen innom.

Berlevåg har fokusert på bærekraftsmål  7 «Ren energi for alle» i sin bokutstilling. Det er fordi det passer godt med hvordan Berlevåg bruker grønn vindkraft for å skape grønn hydrogen og ammoniakk.

I Lyngen var 3. trinn fra Eidebakken skole på besøk og fikk lære om bærekraftsmål 15 «Livet på land», med fokus på insekter. I tillegg har biblioteket lagt ut nydelig dekorerte stener malt av Wendy de Vires. Stenene er plassert ut rundt om i nærområdet, noe som er en fin måte å skape nysgjerrighet hos brukerne på. Alle som besøkte biblioteket kunne ta med seg hjem en kassert bok til ode og eie, eller rett og slett låne en bok. Det treffer bærekraftsmål 12 «ansvarlig forbruk og produksjon».

Kjøllefjord markerte med «Værsågod dag» hvor folk gir bort og bytter ting.

I Sørreisa ble markering av dagen slått sammen med avslutningen av lesekampanjen og feira med å samle 70 unger fra første til fjerde klasse til Sommerlesfest. Der var det konkurranser, trekning av premier, litt godt å spise og utdeling av diplom og premier. Og bokutstilling med bærekraft som tema og utdeling av flotte bokmerker til alle som var innom.

I Nordkapp hadde biblioteket inviterte alle besøkende til å delta på quiz hvor de kunne vinne en spennende forundringspakke.

Hammerfest bibliotek inviterte lånerne til å lage og stille ut egne dikt ved å bruke «kjøleskapspoesi» Ord for ord legges til man har skapt et dikt.   

Bok -og kulturbussen i Sør-Troms samarbeidet med Kvæfjord, Ibestad og Tjeldsund bibliotek og markert dagen på Sommerlesfestene.  Elevere og lærere fikk lære om det digitale Bærekraftbiblioteket, og bærekraftsmål 13 «stoppe klimaendringene» ble knyttet opp mot årets sommerlesfortelling. Bussen har i tillegg besøkt flere av skolene i regionen, hatt til sammen seks arrangementer og nådd over 360 elever.

Dette er bare et lite utvalg av alt som bibliotekene har fått til. Vi oppfordrer til å gå inn på bibliotekenes Facebooksider, hvor mange har laget poster med bilder fra sin markering.  Dette viser at vi har mange dyktige og utrolig kreative kollegaer i hele fylket.  

To blide damer, Anne Gerd og Liv Kristing (Bok og kulturbussen/Kvæfjord), presenterer Bærekraftsmålene. - Klikk for stort bilde
Bokutstillinga i Nordkapp bibliotek. - Klikk for stort bilde
Sørreisa bibliotek. Når yttergangen forteller om et yrende liv.  - Klikk for stort bilde
Sørreisa bibliotek. Og når dagen er til ende, er beina på bordet helt innafor.  - Klikk for stort bilde
Kjøllefjord bibliotek - Plakaten til - Værsågod dagen. - Klikk for stort bilde
Kjøllefjord bibliotek. På - Versågod dagen -  er det fullt mulig å gjøre et varp.  Skrot for noen er gull for andre.  - Klikk for stort bilde
Åse i Lyngen forteller om insekter og hvorfor de er viktige for oss.  - Klikk for stort bilde
Dekorerte steiner som forteller at noe er på gang i Lyngen bibliotek.  - Klikk for stort bilde
Bokutstillinga i Berlevåg bibliotek. - Klikk for stort bilde
Til toppen