Girl Tech Fest på Tromsø bibliotek og byarkiv

May Liss Wasmuth fra KSAT holder foredrag for alle jentene samlet. Tromsø bibliotek og byarkiv.  Tirsdag 2. november ble Girl Tech Fest feiret for sjette gang på Tromsø bibliotek og byarkiv. Hele 236 jenter på 4. t rinn fra 14 skoler fikk leke med koding og teknologi.

Girl Tech Fest er et initiativ for å øke jenters interesse for teknologi og realfag. Verden trenger flere kvinnelige teknologer, men i dag er andelen kvinner på  IKT-studier kun 29%. Girl Tech Fest er del av en nasjonal satsning for å få opp denne andelen og arrangeres i 2021 på 15 steder i hele Norge. Jenters interesse for teknologi og realfag synker fra 10-12 årsalderen, det gjør ikke guttenes interesse på samme måte. Derfor gir vi jentene muligheten til å få en dag på deres egne premisser, med kvinnelige veiledere og rollemodeller som studerer eller jobber i teknologiyrker.

På Girl Tech Fest får jentene ta på og prøve teknologien og oppleve hva den kan brukes til. Blant aktivitetene de fikk prøve seg på var koding i Scratch, Micro:Bit, Lego Spike, Sphero, LightBot og BeeBot. Vi håper at glade jenter gikk hjem med fornyet nysgjerrighet for teknologi!

Biblioteket takker samarbeidspartnere og sponsorer i Tromsø, uten dem hadde det ikke blitt noen fest. Spesiell takk til de ansvarlige for verkstedene: Nordnorsk Vitensenter og Skolelaboratoriet ved UiT – Norges arktiske universitet, og til Nasjonalt senter for realfagsrekruttering og hovedsponsor KSAT. May Liss Wasmuth fra KSAT holdt også et inspirerende foredrag for alle jentene.

Biblioteket i Longyearbyen har sin Girl Tech fest 22. november. Neste år tilbyr kanskje flere av bibliotekene i fylket dette til sine brukere?

Informasjon om Girl Tech Fest på Tromsø bibliotek og byarkiv (PDF, 2 MB).