Biblioteksjefsmøte i Kirkenes 2023

Biblioteksjefene fra kommunene og bibliotekledere fra de videregående skolene i Finnmark var samlet til biblioteksjefsmøte i Kirkenes 18-19. april.

Vi kan melde om masse gode innspill til regional bibliotekplan Finnmark. Det er når vi samarbeider at vi finner gode løsninger for biblioteksektoren i Finnmark. Fylkesbiblioteket takker for en kjempefine dager, og gleder oss til vi møtes igjen i september. 

Presentasjoner og referater fra biblioteksjefmøtet finner dere her 

Innledningsvis ble det gitt nyttig informasjon om BookBites ved rådgiver ved fylkesbiblioteket Signe Aune Fløystad. Prosjektet Grenseløse muligheter, sammen om innkjøp av nytt biblioteksystem i fylket ble det gitt god orientering om, av rådgiver ved fylkesbiblioteket Sigrid Stangnes.  

Regional bibliotekplan Finnmark 

Inspirasjon Betydningskompasset: folkebibliotekets betydning for borgerne i Danmark ved Isabella Gothen fra Roskilde Centralbibliotek.  

Mads Munkvold og Sunniva Knutsen innledet til gruppearbeid og faglig innspill.  

Sør-Varanger bibliotek 

Biblioteksjef Birgit Wøhni Risan hadde en god omvisning på Sør-Varanger folkebibliotek, hvor hun fortalte om tilbudene til biblioteket, historien og om det gode strømmetilbudet folkebiblioteket tilbyr. Dette var en kilde til inspirasjon og takker for det.  

Finnlitt 2024 

Første post på dag to var Finnlitt 2024 ved festivalkoordinator ved fylkesbiblioteket Ida Zachariassen Sagberg. Her fikk alle muligheten til å gi innspill til forfattere til festival i 2024, og innspill til videre retning til festivalen. Det var gode innspill og diskusjoner.  

Hvem lytter du til? 

I en tid der informasjonslandskapet er stort og kunstig intelligens har kommet for å bli, fikk våre biblioteket se hvordan de kan bidra til kritisk mediebruk og kildebevissthet igjennom den siste programposten. Vilde Kaasen Krogsrud fra Faktisk.no ga en innføring i hvordan informasjonslandskapet ser ut i 2023 og introduksjon til fagbegreper som feilinformasjon og desinformasjon. Dette var et kjempeflott foredrag, og en avslutning som ga ettertanke og begeistring.  

Til toppen