Biblioteksjefmøtet i Troms - Vårens vakreste eventyr

Muligens en veldig dristig påstand, men for en jobb og for en innsats dere har lagt ned.

Bilde av ulike mennesker i et konferanserom - Klikk for stort bildeDeltagere på vårens biblioteksjefmøte Tindholm

Første dagen av vårens biblioteksjefmøte var viet seminaret Studenten@folkebiblioteket. Dette er et ledd i prosjektet Studenttjenester i folkebibliotek som Senja bibliotek gjennomfører med midler fra Nasjonalbiblioteket. Kristin Strand Iden ved Senja bibliotek loset oss gjennom dagen. Prosjektleder Mats Ivan Larsen og Linnea Nordstöm presenterte ulike kartlegginger og brukerundersøkelser rundt behovene til desentraliserte studenter. 

Torstein Låg og Grete Overvåg fortalte om veiledning av studenter på Universitetsbiblioteket, mens David Wulf Sæter, Senja bibliotek og Margrethe Haslund, Nordreisa bibliotek ga oss et innblikk i, og erfaringer fra, veiledning av studenter i egne bibliotek.

Alle fortalte om hvilke forventninger og realiteter de møter når de skal veilede studenter. Siste del av dagen gikk med til gruppearbeid og oppsummering og det var veldig nyttig at UB, fylkesbiblioteket og folkebibliotekene fikk møtes og jobbe sammen. 

Margrethe Haslund fra Nordreisa bibliotek startet dag to og ga oss en fantastisk hyllevandring med historier fra Nord-Troms. Dette ønsker vi oss mer av! 

Handlingsplan til bibliotekplanen er nå vedtatt av fylkestinget.  Marit Andersen Somby presenterte noen av tiltakene og vi jobbet i grupper for å konkretisere innholdet i disse og veien videre. 

Prosjektet Grenseløse muligheter - Nytt biblioteksystem har jobbet frem og levert anbudet. Prosjektleder Sigrid Stangnes fortalte oss om prosessen frem til anbudet og svarte på spørsmål om de neste trinnene fremover.

Etter lunsj jobba vi med utvikling av de regionale samarbeidene. 

Trine Lise Mellem la frem planene for den nasjonale kampanjen som skal profilere folkebibliotekene i forkant av høstens valg. Senja bibliotek og regionsamarbeidet i Nord-Troms representert av Skjervøy bibliotek har kastet seg med og sitter i referansegruppa. 

Sist punkt på dagsordenen var innlegget Mykje betre enn sitt rykte (blant bibliotekarer) med Oddmund Kårevik, Enebakk bibliotek, samt informasjon om kulturfondstafetten del 2 presentert av Ellen Berg Larsen. Sammen løfta de kulturfondbøkene til nye høyder.

Vil du vite enda mer? Se program og presentasjoner her.

Til toppen