Bibliobattles 2022, mange deltakere i Troms og Finnmark

Byggverk i spillet Minecraft. - Klikk for stort bildeByggverket som sikret Lebesby-laget "Larone" seieren i Troms og Finnmark. Foto fra strømmen.

14.-19. november i år arrangerte Bibliogames sin årlige spillturnering Bibliobattles, i år ble det spillt i Minecraft. Det er fjerde året Bibliobattles arrangeres, og Troms og Finnmark var med for første gang. Turneringen fikk støtte fra Formidlingskompetanse i folkebibliotek-prosjektet.

Turneringen foregikk fire timer hver dag i fire dager, og det ble bygget innen temaene «spill og film», «litteratur» og «bibliotek». Hver turneringsdag ble det strømmet i en til to timer der tilfeldige byggverk ble gjennomgått og vist.

Barn sitter ved datamaskin. - Klikk for stort bildeIvrige byggere på Kjøllefjord folkebibliotek.

Lørdagen var det en tre-timer direktesendt sending med YouTuberne «Robthesir» og «Broonstar» som verter. De gikk gjennom de fem semifinalistene fra hvert fylke. Laget «E & A» fra Lillesand i Agder ble vinnere nasjonalt.

Fylkesvinnere i Troms og Finnmark ble laget «Larone» fra Lebesby. De vant folkeavstemmingen på Twitch med et AT- byggverk fra Star Wars-universet.

I Troms og Finnmark var det 95 spillere fra 71 påmeldte lag i 11 bibliotek. Bibliotek med flest deltakere var Tjeldsund med Nordreisa og Alta på andre og tredje plass. Av antall påmeldte pr barn og unge i alderen opp til 17 år kommer Troms og Finnmark på tredjeplass nasjonalt i antall deltakere med Nordland på første og Møre og Romsdal på andre.

Lokale gaver på Tjeldsund bibliotek.

Tjeldsund bibliotek  fikk til et samarbeid med en spill-interessert person hos Frivillighetssentralen og hadde lokale premier de delte ut til deltakere som var registrert ved biblioteket, noe som var en suksess. Arrangementet hadde stort oppmøte og fornøyde deltakere og foreldre.

Moderatorene i Troms og Finnmark melder at det var lærerikt og morsomt å være med. De var selv virtuelle karakterer som kunne teleportere seg mellom de ulike bygg-rommene og kommunisere med spillere og hoved-moderatorene i Bibliogames.

Til toppen