Aktuelt

Bli med på seminar om samlingsutvikling!

Datoen er onsdag 21. september. Reise og overnatting dekkes av prosjektet for folkebibliotek i Troms og Finnmark.

Nye biblioteksjefer i Finnmark

  Oppdater deg på de nye biblioteksjefene i Finnmark, og bli med fylkesbiblioteket på bibliotekbesøk i Sør-Varanger.       

Oppstart av handlingsplanarbeid for folkebibliotek i Troms fylke

Nå er oppstart av arbeidet med å utarbeide en ny handlingsplan for bibliotekene i Troms formelt vedtatt i fylkesrådet. Vi ser fram til å samarbeide med kommunene med å lage en handlingsplan som skal gi oss retning for det felles arbeidet de kommende årene. 

Hva skjer til høsten?

  Fylkesbiblioteket planlegger høsten og det blir stor aktivitet. Noe er felles for bibliotekansatte i hele fylket og noe for hhv Troms og Finnmark.

Sissel Horndal og Irene Larsen tildelt arbeidsstipend til forfattere

  Forfatterne Sissel Horndal og Irene Larsen, begge bosatt i Nord-Norge, ble i dag tildelt hvert sitt arbeidsstipend på 100 000,-.

Deler av bransjetreffet strømmes

  Har du ikke mulighet til å delta på bransjetreffet i Harstad? Fortvil ikke, mange av arrangementene strømmes så du kan se dem der du er. 

Bransjetreff for litteraturmiljøet i Nord-Norge

Det er klart for det årlige bransjetreffet for litteraturmiljøet i Nord-Norge. Nærmere 40 forfattere og bibliotekansatte er påmeldte og kommer til Harstad 27. og 28. juni. Utvalgte deler av programmet strømmes til dere som ikke kan være der.

Fotoarkivet på innsamling i Bugøynes og Karasjok

Det 2-årige prosjektet Sikring av Finnmarks visuelle fotohistorie etter 1950-2000 starter opp igjen etter å ha stått på pause under pandemien.

Takk for god innsats, Ann-Britt!

  Torsdag 12. mai inviterte fylkesbiblioteket og bibliotekansatte i Finnmark region midt til en digital markering for Ann-Britt Skog. Hun går nå over til å bli pensjonist, etter 17 år som bibliotekar.    

Vel blåst biblioteksjefmøte i Alta

  Vårens møte for biblioteksjefer i Troms og Finnmark ble holdt i på Scandic i Alta 26. og 27. april.

Til toppen