Aktuelt

Finlands nasjonaldag og finsk bibliotektjeneste

Finland nasjonaldag er 6. desember. Hyvää itsenäisyyspäivää! I den anledning har finsk bibliotektjeneste og fotoarkivet laget en liten film med bilder fra Finland.

Dette skal vi gjøre i 2022

Fylkesbiblioteket har konkretisert det som kom fram på biblioteksjefmøtet 12. oktober 2021. Vennligst oppdater deres kalendere  og følg med på fylkesbibliotekets nyhetsbrev og kalender for oppdatering av aktiviteter og datoer etter hvert. 

Kjære kollegaer! En oppsummering fra norsk-russisk bibliotekwebinar

    Dette var første gang fylkesbiblioteket arrangerte norsk-russisk bibliotekwebinar i forbindelse med Finnlitt. Tidligere har vi møttes fysisk. Her kommer en oppsummering fra det digitale møtet.

Nordisk litteraturuke

  D enne uka har bibliotek i fylket markert Nordisk litteraturuke. I år er temaet Drømmer og lengsel i Norden og det er lest høyt fra tekster som favner temaet.    

Arkivdagen 2021 - Barn i arkivet

  Troms og Finnmark fylkesbibliotek markerer Arkivdagen 12. - 14. november digitalt i år. Årets tema er «Barn i arkivet».

Girl Tech Fest på Tromsø bibliotek og byarkiv

  Tirsdag 2. november ble Girl Tech Fest feiret for sjette gang på Tromsø bibliotek og byarkiv. Hele 236 jenter på 4. t   rinn fra 14 skoler fikk leke med koding og teknologi.

Telefonkiosker har blitt til lesekiosker

      Siden 2018 har seks verneverdige telefonkiosker i Finnmark blitt omgjort innvendig til Bok- og Lesekiosker for å stimulere til økt leselyst ved hjelp av gjenbruk.  

Finnlitt er underveis

    Festivalen er godt i gang og vi kan notere oss god stemning, godt oppmøte og strømming til store deler av fylket.

Under Nordlyset avsluttes med en samtale om havene som omgir Norge

  Samtalen tar utgangspunkt i storverket Havlandet. Med stor entusiasme og innsikt har journalist Per Anders Todal skrevet Havlandet som han har fått strålende kritikker for. Mannen formidler havet og havets betydning for oss nordmenn på enestående vis.

Les for meg! - språk fra første stund

  Sametingets lesekampanje Les for meg! - språk fra første stund lanseres i Bodø 27. oktober under Samisk litteraturdag på Stormen.

Til toppen