Ny biblioteksjef i Sør-Varanger

Birgit Wøhni Risan er den nye biblioteksjefen i Sør-Varanger. Hun startet i jobben 1. februar i år.

Fylkesnettverk for lesersørvis

«Den er urovekkende og varm». «Lett språk, men en krevende bok». «En kort bok med lavt tempo.» «Hovedpersonen er litt sær, men uredd.» Ett år etter kursene i formidlingsmetoden Lesersørvis daler «appellfaktorene» som sne over Troms og Finnmark fylke.

Møt våre nye kolleger på fylkesbiblioteket

Her finner dere en liten presentasjon av våre nye kolleger. Dette blir stas! Ellen til venstre og Sigrid til høyre.

Forfattermøte med Roger Albrigtsen

Forfatter, foredragsholder og frilansjournalist Roger Albrigtsen har besøkt Várdobáiki samiske senter i Tjeldsund kommune. Forfattermøtet ble strømmet til elleve bibliotek i fylket.

Lesersørvis til barn

Hvordan finner vi rett bok til rett barn? Det er ingen fasitsvar på det spørsmålet, men lesersørvismetoden kan hjelpe oss på veien.

Arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge

De nordnorske fylkeskommunene lyser ut to arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge.  Søknadsfrist er 15. mars 2022.

Samenes nasjonaldag 2022

Lihkku beaivái, Sápmi! Gratulerer med dagen Sápmi!

Om folkebibliotek som kunnskapsaktør 2.0

Er det behov for kunnskapsaktøren i bibliotek i fremtiden? Hva vil det si å være en informasjonsveileder? Hva slags informasjonsbehov har innbyggerne? Hva vil være viktig i fremtiden for folkebibliotekene?

Litteraturstrategi for Nord-Norge videreføres

Fylkesrådet har enstemmig vedtatt å videreføre Litteraturstrategi for Nord-Norge for perioden 2022-2025.

God jul og takk for 2021!

Takk for godt samarbeid om prosjekter og ulike tiltak gjennom året 2021, spesielt takk til biblioteksjefene i kommunene i fylket vårt. Her kommer noen tilbakeblikk på viktige begivenheter i 2021.