Aktuelt

Stipend til skriveopphold for forfattere som bor i Nord-Norge

Vi lyser ut tre stipender, hver på kr. 10 000,- til skriveopphold for forfattere som bor i Nord-Norge og produserer skjønnlitteratur. Oppholdet må gjennomføres innen 2023. Søker må være medlem av minst en forfatterorganisasjon.

Biblioteksjefmøtet i Vadsø

Takk for gode møtedager 11. og 12. oktober i år, da 29 bibliotekarer fra folkebibliotek, fylkesbiblioteket og videregående skole møttes i Vadsø.  

Markering av Giellavahkku - Samisk språkuke

Giellavahkku   - Samisk språkuke (24. -30. oktober) arrangeres i år for fjerde gang. I den anledning besøker de samiske forfatterne Elin Marakatt , Anne Osvaldsdatter  Bjørkli, Beate H eide  og Saia   Stueng   flere bibliotek i Troms og Finnmark.    

PressReader til alle folkebibliotekene i Finnmark

Fylkestinget har bevilget kr. 85 000 til innkjøp av PressReader med tilgang til digitale medier i folkebibliotekene i Finnmark. 

Sommerlesfest og turné i Finnmark 2022!

      Mari Moen Holsve, forfatter av Sommerlesfortellingen, har igjen vært på populær Finnmarkstur. For første gang har også bibliotekene kunne få strømme eksklusivt fra et bibliotek live til del av sine lokale arrangement.

Vil ha flere unge lesere til å bruke BookBites

Det er nå lansert en kampanje for å gjøre unge oppmerksomme på at det finnes et gratis tilbud for lån av e-bøker og lydbøker fra biblioteket og å få flere av dem til å ta i bruk BookBites.  

Fotoarkivet i Vadsø reiser til Hasvik!

  Vi kommer til folkebiblioteket i Hasvik 5.-6.oktober hvor biblioteksjef Ramona Wallin tar imot oss.

Lasse Valkeapää skal lede privatarkivpiloten Digitalt Verksted Finnmark

              Finnmarksarkivenes samarbeidsprosjekt Digitalt Verksted Finnmark startet opp 1. september. Med Arkivverkets utviklingsmidler er Lasse Andreas Kvermo Valkeapää ansatt som prosjektleder i 10 måneder.

Sommerles holder koken

Fra 1. juni til 31. august hvert år deltar barn på lesekampanjen Sommerles. Målet med kampanjen er å motivere barn til å vedlikeholde lesekunnskapene gjennom sommerferien, og å skape leseglede.  

Spillformidling – noe for ditt bibliotek?

  Dataspill, konsollspill, mobilspill og brettspill. Og rollespill. Det finnes mange ulike typer spill på markedet og det som er felles for dem alle er at de har et dedikert publikum der ute. Både barn, ungdom og voksne – ja etter hvert også seniorene – spiller gjerne og ofte på en eller annen plattform. Da er det bra om også bibliotekene har strategier for hvordan vi når ut til disse gruppene!

Til toppen