Aktuelt

Lokalsamling 3.0 - et formidlingsprosjekt

Tromsø bibliotek har fått 450 000 kroner fra Nasjonalbiblioteket til et forprosjekt der målet er å lage en plan for å åpne opp mer av lokalhistorisk samling slik at den kan formidles mer aktivt enn i dag.

Arkivdagen 2023 markert i Finnmark

9.juni arrangeres Den internasjonale arkivdagen med tema «Arkiver om dyr». Finmarksbiblioteket hadde i den forbindelse et arrangement i samarbeid med Unjárgga girjerájus -  Nesseby bibliotek i Varangerbotn onsdag 7. juni.

Arbeidet med regional bibliotekplan i Finnmark  

Fylkeskommunen jobber videre med den regionale bibliotekplanen, og vil med dette oppdatere dere på arbeidet vårt, og hva biblioteksjefene bør være spesielt oppmerksomme på i tida framover. 

Tildeling av stimuleringsmidler til forfattere bosatt i Nord-Norge

I Litteraturstrategi for Nord-Norge 2022-2025 er det bestemt at det hvert år skal avsettes søkbare stimuleringsmidler til forfattere bosatt i landsdelen. Nå er disse midlene tildelt.

Båtsfjord for 50 år siden!

Se hvordan hverdagslivet så ut i Båtsfjord for 50 år siden. Ei stor fotosamling etter Olav Johannessen fra Båtsfjord er nå publisert i Digitalt Museum. Filetarbeidere tar «5 minutter» fra arbeid i Båtsfjord i Finnmark på tidlig 1970-tallet. Fra venstre sitter Doris Walderhaug og Bjørg Nystad. Resten av kvinnene er ukjent. Skansen i bakgrunnen.

Hvor lang tid tar det å gi ut en bok, egentlig?

Som en del av landsdelens satsing på nordnorsk litteratur gjennom ble forfatter Monika Steinholm sendt ut på to turneer i Troms i april og mai.

Biblioteksjefsmøte i Kirkenes 2023

Biblioteksjefene fra kommunene og bibliotekledere fra de videregående skolene i Finnmark var samlet til biblioteksjefsmøte i Kirkenes 18-19. april.

Biblioteksjefmøtet i Troms - Vårens vakreste eventyr

Muligens en veldig dristig påstand, men for en jobb og for en innsats dere har lagt ned.  

Lansering av ny startpakke i samskaping

I den digitale startpakken har fylkesbibliotekene samlet metoder som vi selv har gode erfaringer med fra samskapende prosesser .

Nordnorsk vårturné i Finnmark

Sissel Horndal og Irene Larsen besøker folkebibliotek i Finnmark fra 24. april til 28. april.  

Til toppen