Aktuelt

Studentkveld i Nord-Troms - en knallstart på semesteret

Bibliotekene i Nord-Troms og Campus Nord-Troms inviterte torsdag studentene i regionene til studentkveld på folkebibliotekene.

Om bruk av statistikk

KOSTRA og annen statistikk som styringsverktøy var tema på møtet med folkebibliotekene i september. Innledere var Sonja-Kristin Granaas biblioteksjef Alta bibliotek, Trygve Kikut, prosjektleder Bibliotek24/Digin og Sigrid Stangnes rådgiver Troms og Finnmark fylkesbibliotek. På grunn av tekniske problemer ble ikke møtet tatt opp, men vi har laget en oversikt over aktuelle statistikk-kilder for folkebibliotek.

Slik markerte bibliotekene Nasjonal bibliotekdag

Bibliotekene i Troms og Finnmark har markert nasjonale bibliotekdager på forskjellig vis. Vi har tatt en runde gjennom bibliotekenes Facebooksider og under kan dere se noe av det vi fant.

Årets Sommerles er over for denne gang

I juni, juli og august hvert år deltar barn i hele landet på lesekampanjen Sommerles. Kampanjen har som mål å motivere barn til leseglede og gjennom dette bidra til at lesekunnskapene vedlikeholdes gjennom sommerferien.

Hvordan markeres Nasjonal bibliotekdag på biblioteket?

Det er Nasjonal bibliotekdag 1. september og i år ønsker Norsk bibliotekforening å markere en hel uke, fra 28. august til 3. september. Vi har spurt noen av biblioteksjefene om hvordan de har tenkt å markere i år. Her er det tips å hente for dere som ikke har bestemt dere.

Bibliotekpolitiske uttalelser fra Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ga i møte 25. juni 2023 to bibliotekpolitiske uttalelser. En uttalelse om behovet for felles digital infrastruktur for folkebibliotek i Norge og en om utfordringene bibliotekene i Nord-Norge har med fjernlånstjenesten. Uttalelsene er sendt til Kultur- og likestillingsdepartementet og Nasjonalbiblioteket.

Strålende bransjetreff

Årets bransjetreff for litteraturmiljøet i Nord-Norge ble avviklet i strålende sol i Harstad 30. juni og 1. juli.

Vi gratulerer Sigrid Agnethe Hansen og Ingvild Solstad-Nøis med årets arbeidsstipend

I dag mottok Ingvild Solstad-Nøis og Sigrid Agnethe Hansen hver sitt arbeidsstipend på 100 000 kroner. Det var Marlene Berntsen Bråthen, fylkesråd for næring, plan, kultur og miljø i Troms og Finnmark fylkeskommune, som sto for overrekkelsen under «Litterært bransjetreff» i Harstad.

Rådgiver for privatarkiver i Finnmark

Honna Havas startet på fylkesbiblioteket 2. mai 2023.

Bibliotekkampanjen Alt sammen på biblioteket er i gang!

Byrået Fete typer har sammen med ei arbeidsgruppe fra fylkesbibliotekene utarbeida flott materiell som kan brukes til oppslag, på nettsider og i sosiale medier.  Nå er det lett for dere i bibliotekene å få ut kampanjen lokalt.

Til toppen