Om folkebibliotek som kunnskapsaktør 2.0

Er det behov for kunnskapsaktøren i bibliotek i fremtiden? Hva vil det si å være en informasjonsveileder? Hva slags informasjonsbehov har innbyggerne? Hva vil være viktig i fremtiden for folkebibliotekene?

Litteraturstrategi for Nord-Norge videreføres

Fylkesrådet har enstemmig vedtatt å videreføre Litteraturstrategi for Nord-Norge for perioden 2022-2025.

God jul og takk for 2021!

Takk for godt samarbeid om prosjekter og ulike tiltak gjennom året 2021, spesielt takk til biblioteksjefene i kommunene i fylket vårt. Her kommer noen tilbakeblikk på viktige begivenheter i 2021.

Finlands nasjonaldag og finsk bibliotektjeneste

Finland nasjonaldag er 6. desember. Hyvää itsenäisyyspäivää! I den anledning har finsk bibliotektjeneste og fotoarkivet laget en liten film med bilder fra Finland.

Dette skal vi gjøre i 2022

Fylkesbiblioteket har konkretisert det som kom fram på biblioteksjefmøtet 12. oktober 2021. Vennligst oppdater deres kalendere  og følg med på fylkesbibliotekets nyhetsbrev og kalender for oppdatering av aktiviteter og datoer etter hvert.

Kjære kollegaer! En oppsummering fra norsk-russisk bibliotekwebinar

Dette var første gang fylkesbiblioteket arrangerte norsk-russisk bibliotekwebinar i forbindelse med Finnlitt. Tidligere har vi møttes fysisk. Her kommer en oppsummering fra det digitale møtet.

Nordisk litteraturuke

D enne uka har bibliotek i fylket markert Nordisk litteraturuke. I år er temaet Drømmer og lengsel i Norden og det er lest høyt fra tekster som favner temaet.

Arkivdagen 2021 - Barn i arkivet

Troms og Finnmark fylkesbibliotek markerer Arkivdagen 12. - 14. november digitalt i år. Årets tema er «Barn i arkivet».

Girl Tech Fest på Tromsø bibliotek og byarkiv

Tirsdag 2. november ble Girl Tech Fest feiret for sjette gang på Tromsø bibliotek og byarkiv. Hele 236 jenter på 4. t   rinn fra 14 skoler fikk leke med koding og teknologi.

Telefonkiosker har blitt til lesekiosker

Siden 2018 har seks verneverdige telefonkiosker i Finnmark blitt omgjort innvendig til Bok- og Lesekiosker for å stimulere til økt leselyst ved hjelp av gjenbruk.