2023 blir et spennende år for privatarkiv i Finmarksbiblioteket

Med prosjektene Digitalisering av arkiver etter glemte grupper og Digitalt Verksted Finnmark går Finmarksbibliotekets privatarkiv inn i et nytt spennende år. Etnisitet og digital utvikling i arkivene utgjør bakteppet i prosjektene som ble satt i gang med Arkivverkets utviklingsmidler i 2022.

Bibliobattles 2022, mange deltakere i Troms og Finnmark

14.-19. november i år arrangerte Bibliogames sin årlige spillturnering Bibliobattles, i år ble det spillt i Minecraft. Det er fjerde året Bibliobattles arrangeres, og Troms og Finnmark var med for første gang. Turneringen fikk støtte fra Formidlingskompetanse i folkebibliotek -prosjektet .

Utviklingsmidler fra Arkivverket

Troms fylkesbibliotek har fått bevilget 400 000 kroner i utviklingsmidler fra Arkivverket. Midlene skal brukes til å utvikle en samhandlingsplan mellom aktørene og oppbygging av et arkivfaglig fylkesnettverk.

Utstilling av stillbilder fra innspillingen av filmen Brent Jord, 1969

Fotoarkivet i Finnmark fylkesbibliotek har laget en utstilling på Hildonen bakeri i Vadsø med stillbilder fra innspillingen av filmen , fotografert av Ole Zahl Mölö .

Strømming av IBBY med samiske bokomtaler

Det siste av årets høstkurs fra IBBY ble holdt på Senja bibliotek forrige uke. I år kunne fylkesbiblioteket i samarbeid med Senja bibliotek og IBBY tilby direkte strømming av arrangementet slik at også de som ikke kunne delta på et av de fysiske kursene også fikk mulighet til å delta.

Arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge

De to årlige arbeidsstipendene til forfattere bosatt i Nord-Norge nå lyst ut. Søknadsfrist er 15. mars 2023.

Nordic Libraries Together i Bergen 09.-11. November 2022

Nordic Libraries Together er en årlig konferanse for ansatte i folke- og fylkesbibliotek etter initiativ fra det nordiske biblioteknettverket “NINja”, for faglig påfyll, idéutveksling og for å utvide arbeidsnettverk. Hovedfokus i år var på hvordan ledende bibliotek i Norden jobber med å involvere og aktivere sine lokalsamfunn.

Lesersørvis til barn-håndboka er ferdig!

Håndboka  kommer straks fra trykken, og vi gleder oss til å dele den med dere! 8. desember inviterer vi til lansering i regi av prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek.

«Snakk om å hoppe over terskler!»

Aktiv formidling er et bestilt videreutdanningstilbud fra OsloMet som er spesialdesignet for deg som jobber i folkebibliotek.

Velkommen til avslutningswebinar onsdag 23.november til prosjektet folkebibliotek som kunnskapsaktør 2.0

Prosjektperioden går mot slutt, og vi skal i dette avslutningswebinaret   se på hva har prosjektet har fått til og hvor går veien videre for kunnskapsaktørrollen i fylket .